Denne ukens turnering går i Qatar, og der er Espen Kofstad.

 

– Framme i Doha. Sjansen for å komme med er nesten lik null, men jeg tenkte at jeg kom til å føle meg skikkelig dårlig hvis jeg hadde fått plass men vært hjemme.

 

For øyeblikket har Kofstad tre spillere foran seg på listen. Altså må fire trekke seg for at han skal være med. En annen mulighet er at ingen av de tre på listen er der og en spiller trekker seg i siste liten. Et problem han møter denne uken er at turneringen starter onsdag. 

 

Kofstad, som nylig har vært på treningssamling med lagkameratene i Team Norway, vil heller ikke komme med i Maybank Malaysian Open 5-8. februar, der han er nummer 45 på reservelisten. Uken etter Malaysia går turen videre til Thailand Classic. Der er det ennå ikke publisert noen påmeldingsliste, men ser vi på fjorårets turnering fikk ingen av spillerne tilsvarende Kofstads kategori startbillett.
 

Losby-golferen har allerede bekreftet til Norsk Golf at han ikke reiser til Hero Indian Open uken etter.

 
– Jeg vet det er noen steder jeg ikke liker, og noen baner som ikke passer meg. De er det best å stå over.For eksempel vet jeg at jeg blir syk hver gang jeg er i India – det er ikke en optimal turnering for meg. Nå har jeg spilt de fleste banene, og vet hvem jeg liker og ikke liker. Det er en grunn til at veteranene som har vært på Europa-touren i 10 år er der fortsatt. De reiser til de samme stedene hvert år. De vet hvor de spiller bra, og hvor det er mye penger å hente, sa Kofstad til Norsk Golf i desember.
 

Kofstad sier til Norsk Golf at han regner med å spille rundt 25 turneringer i 2015.
 

Les også: Dette har Kofstad lært av debutsesongen 
 

 27-åringens neste turnering vil med all sannsynlighet blir Joburg Open 26. februar. Turneringen spilles i Sør-Afrika, der han også har spilt sine to første turneringer denne sesongen. Kofstad ligger i skrivende stund på 66. plass på tourens pengeliste (21 675 euro), etter en 14. plass og en misset cut. Topp-110 ved sesongslutt beholder arbeidsplassen til neste sesong.