Selv om Kofstad har konkurrert i Sør-Afrika mange ganger tidligere, blir dette første gang han spiller Glendower GC. Turneringen er et samarbeid mellom European Tour og sør-afrikanske Sunshine Tour, og av de 138 spillerne som stiller til start er hele 66 fra Sør-Afrika – inkludert de to «hovedattraksjonene» Ernie Els og Charl Schwartzel.

 

Kofstad har nettopp spilt sine ni første hull på banen når Norsk Golf prater med ham:

 

– Jeg spilte ni hull nå, og har fått tittet litt rundt. Banen er trang og roughen er høy, konkluderer Kofstad.

 

Da danske Morten Ørum Madsen vant turneringen i fjor, gjorde han det med en totalscore på 19 under par. Cuten gikk da på to under par.

 

Forrige gang Espen Kofstad var i turneringsaksjon var under Alfred Dunhill Championship i Sør-Afrika i midten av desember. Der sesongstartet han med en sterk 14. plass, hans fjerde beste europatour-plassering i karrieren.

 

Ferien har vært ganske bra. Jeg har fått trent greit og ryggen føles bra. Jeg har en god periode med trening fremover, så håper å løfte spillet enda et nivå før sesongen virkelig starter, sier 27-åringen til Norsk Golf.

 

Kofstads 14. plass før jul var verdt 21 675 euro, cirka 197 600 kroner. Det gir ham en 35. plass på pengelisten. Topp-110 på pengelisten når sesongens 43 turneringer er ferdigspilt beholder arbeidstillatelsen for neste sesong. Sist gang en nordmann klarte det var Henrik Bjørnstad i 2003.

 

– Det var deilig med en god start på sesongen, men det er lenge igjen. Må holde fokus og få noen topp-10-plasseringer for å føle meg sikker, sier Kofstad til Norsk Golf.

 

8. plassen i Open de Espana er forøvrig Kofstads eneste topp-10-plassering på Europa-touren.

 

Kofstad slår ut klokken 05.50 i en av torsdagens første baller, sammen med John Parry og Adilson Da Silva.

 

Turneringsinfo The South African Open Championship