I den forbindelse inviterer han til «to generasjons scramble» i Danmark.

– Jeg ble kontaktet av Flemming Astrup (promotor for Ecco Tour journ. anm.) for en stund tilbake angående Made in Denmark, hvor de hadde et ønske om å lage litt mer hype rundt turneringen i august, de ønsket å ha noen spillere som ambassadører, forklarer Kofstad, som til tross for at han er satt ut av spill med skade denne sesongen er valgt ut som en av ambassadørene til turneringen.

Han håper på å bidra til at norske golfinteresserte tar turen til Danmark i midten av august, for å se Europas beste golfere måle muskler. 

Nå inviterer Kofstad og tour-kompisen Joel Sjöholm til «Joel Sjöholm & Espen Kofstad 2-Generation Invitational» på Hills Golf Club 3. august. Dagen starter med en «clinic» med Kofstad og Sjöholm, etterfulgt av en turnering der lagene består av en junior (21 år eller yngre) og en senior. Kofstad og Sjöholm vil stå på hvert sitt hull og hjelpe lagene til så god score som mulig. Les mer om konkurransen i bildet nederst i artikkelen.

Jeg har lite vondt i ryggen, og håper å pegge opp i midten av september hvis alt går på skinner

Espen Kofstad

Kofstad var satt ut av spill store deler av fjorårets Challenge Tour-sesong, men rakk å få Europatour-kortet på tampen av sesongen i Q-School. Det tok imidlertid ikke lenge før ryggen slo seg vrang igjen. 

Armert med ny sving er han nå på bedringens vei. Snart er han i full aksjon på banen igjen. 

Les også: Espen Kofstad bytter trener 

– Det går ganske bra, jeg begynner absolutt å komme meg. Det går bra med de tekniske endringene jeg jobber med. Jeg har lite vondt i ryggen, og håper å pegge opp i midten av september hvis alt går på skinner, sier Kofstad til Norsk Golf om det etterlengtede comebacket.

Kofstad begynte i vår å jobbe med assistenten til Pete Cowen, Mike Walker som har over 15 års erfaring med å jobbe med spillere med ryggsmerter. Lee Westwood, Louis Oosthuizen og Danny Willett er blant spillerne de har i stallen.