– Nå er jeg helt sinnsykt sliten!

 

Knut Børsheim ble, som mange hadde spådd på forhånd, beste nordmann i årets utgave av Norwegian Challenge på Losby. Det hadde han ikke trodd selv etter halvspilt fjerderunde.

 

Etter en utmattende uke med mye av og på begynte Fana-golferen å gå tom for energi, og med to over par på de første ni hullene var Børsheim mest keen på å bli ferdig med runden så fort som mulig. Men på back nine kom vendepunktet.

 

Se også: Norwegian Challenge: Søndagen i bilder

 

 

Sliten og frustrert

 

Børsheim fikk en perfekt start på de siste ni med birdie på det 10. hullet, men i følge ham selv var det paret hullet etter som var nøkkelen til innspurten.

 

– Etter ni hull var jeg så sliten og frustrert at jeg bare hadde lyst til å komme meg inn. Men paren på det 11. var viktig for meg, Jeg gikk for green på to, noe som egentlig er helt idiotisk. Jeg havnet i den tykke roughen, slo tredjeslaget over i den tykke roughen bak green, men klarte å chippe meg inn og senke putten for par. Hadde jeg gjort bogey der hadde nok ikke blitt mye til avslutning, sier Børsheim til Norsk Golf.

 

I stedet gikk han helt ned i kjelleren, og med fire birdies på de seks siste gjorde han et tigersprang oppover leaderboardet. Børsheim avsluttet med stil, og senket en femmeters putt for birdie foran publikumsgalleriet på det 18. Det sikret  en delt 7. plass, 12 under par totalt og syv bak vinneren. Det betyr også et nytt skritt i riktig retning på vei mot europatour-kortet i 2014. Før denne uken lå han på 34. plass på pengelisten.

 

– Det var sinnsykt deilig. Spesielt siden jeg har hatt dårlig avslutning på alle de andre rundene, forteller han.

 

Børsheim var småsyk under lørdagens runde og kastet opp tidlig på morgenen, men bet tenna sammen. Heller ikke i dag var formen optimal. Nå ser han frem til en ukes velfortjent ferie.

 

– De fire siste ukene har tatt på. Jeg var i «contention» i Frankrike, og der var det også utsettelser på grunn av været. Det var en veldig rar uke dette også, det var ekstra slitsomt. Nå skal jeg ha en uke fri før Rolex Trophy. Nå gleder jeg meg bare til å komme hjem og sove, avslutter Børsheim overfor Norsk Golf.

 

 

Må smøre seg med tålmodighet

 

Nest best av de norske spillerne var Eirik Tage Johansen. Men det var nok en mager trøst da alle spillerne hadde avsluttet sine runder. Siddisen var avhengig av en topp 10-plassering for å kvalifisere seg til Northern Ireland Open om to uker, og var på 8. plass da han signerte for sin avsluttende 68. runde. Dermed var det noen nervøse minutter i klubbhuset hvor han krysset fingrene for en viktig topp 10-plassering.

 

Dessverre ble han til slutt henvist til en sur 12. plass, ett slag utenfor topp-10. 

 

Uten flere wild cards blir neste Challenge Tour-turnering ikke før Kazakhstan Open 19. september. Der har han samme utgangspunkt som denne uken: Topp-10 eller ikke noe spill uken etter.

 

Selv om det ikke holdt helt inn var Tage fornøyd med spillet. 

 

– Spillet var bra og jeg ga meg selv mange muligheter. Det var ikke alt som datt i, men spillet var bra. Nå må jeg få ordnet visum til Kazakhstan, det er vel kanskje et lite prosjekt i seg selv.

 

Tage har imponert med hvordan han har kjempet seg tilbake fra fjorårets prolaps-skade. Skaden holdt ham på sidelinjen fra mai til september, men i år har han vært tilbake for fullt.

 

– Ryggen er helt bra, nå kjenner jeg ikke noe mer til den enn andre golfspillere. Jeg passer på å jobbe med å holde den på plass, sier Tage til Norsk Golf.

 

(artikkelen fortsetter under bildet)

 

 

 

 

Dobbelt svensk

 

Svenske Jens Fahrbring ledet før søndagen, og gjorde ingen feil med en avsluttende 66-runde. Fahrbring festet grepet om turneringen med en banerekord på 62 slag lørdag som også inkluderte en hole-in-one.

 

Fahrbring vant til slutt med tre slag (-19) på landsmann Pontus Widegren og Daniel Im fra USA.

 

Fahbring sier 62-runden hjalp stort på roen før sisterunden.

 

– Den runden har ikke helt gått opp for meg ennå, og den har gitt meg mye selvtillit, sier Fahrbring.

 

Svensken komplimenterte også Losbys banemannskap for sin utrolige innsats, spesielt tatt i betraktning utgangspunktet de hadde med nesten 15 millimeter nedbør på torsdagen. Helgens seier var verdt 28 000 euro, og fører til endringer i programmet for Fahrbring fremover. Nå er han etter alt å dømme sikret en plass i lukrative Rolex Trophy.

– Slik det ser ut nå er jeg kvalfisert. Dette var et stort bonus, smiler svensken.

 

Les også: Losby høster skryt fra Challenge Tour

 

Tredje nordmann på listen var Anders Engell. Han falt fra 14. til 26. plass på sisterunden, men uken var likevel et skritt i riktig retning for Grønmo-golferen.

 

Joakim Mikkelsen ble til slutt nummer  37. Det er hans beste plassering på Challenge Tour i år. Aksel Kristoffer Olsen klatret en posisjon opp til delt 50. plass, og ble med det feltets beste amatør.

 

Hjemmehåpet Espen Kofstad visnet over helgen med to 75-runder og måtte ta til takke med en skuffende 62. plass, nest sist av spillerne som klarte cuten.

 

 

Stemningsrapport

 

 

 

(Video: 1Golf/NGF)

 

 

Vinnerintervju

 

 

 

(Video: 1Golf/NGF)

 

 

Les også: Nordmennene tapte terreng

 

Les også: Dette har vært over all forventning