– Vi er en liten klubb i en stor verden, men med et stort hjerte og en unik golfbane, så vi setter veldig stor pris på denne prisen og hederen. Det er en god tilbakemelding, og det er veldig trivelig at gjester og golfere setter så pris på golfbanen vår, sier klubbens daglige leder, Daniel Larsson til Norsk Golf.

Larsson var på La Manga Club i Spania i helgen for å motta prisen sammen med medlemmer fra klubbstyret og banemannskapet.

De andre nominerte banene var Bjaavann GK, Losby GK, Meland GK, Miklagard Golf, Oslo GK, Stavanger GK og Utsikten GK.

Det er ikke et uavhengig ekspertpanel som stemmer frem vinnerne av World Golf Awards, men gjester og medlemmer som har spilt banen. Vinnerne av åringene stemmes frem via World Golf Awards sine nettsider. Alle nominerte klubber får også tilsendt en link hvor man kan «booste» denne avstemmingen ut mot sine gjester og medlemmer, og oppfordre til å stemme på deres bane.

Det betyr i teorien at klubbene som er flinkest til å markedsføre prisutdelingen ut til sine medlemmer, er de som har best sjans til å vinne, men Larsson understreker overfor Norsk Golf at Kongsvingers GK ikke har brukt mye energi på dette.

– Vi har ingen spesifikk eller ekstraordinær markedsføring rundt dette. Vi bare opplyser om vår nominasjon og hvordan man kan stemme frem vår golfbane via hjemmesiden og Facebook-siden vår. Vi har dessverre ingen oversikt over hvor mange stemmer det dreier seg om totalt, men sjefen for World Golf Awards blir stadig overrasket over hvor mange stemmer vi får hvert år, både fra norske og svenske golfere, sier Larsson.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mektige hull 12 på Kongsvingers GK. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Mens Bro Hof Slots Stadium-bane stemmes frem som Sveriges beste bane år etter år i de fleste kåringer, har det vært stort sprik i hva som blir rangert som Norges beste – selv om det er noen faste gjengangere på toppen av de ulike listene.

På nettsiden top100golfcourses.com rangeres Lofoten Links som best i Norge, foran Miklagard Golf, Oslo GK, Kongsvingers GK og Stavanger GK.

For en måned siden publiserte svenske Golf Digest sin store kåring av de 100 beste banene i Norden. Her ble Holtsmark rangert som Norges beste på 7.plass i Norden, foran Miklagard Golf (13.-plass), Lofoten Links (14.-plass) og Oslo GK (18.-plass).

Kongsvingers GK var for øvrig ikke den eneste norske aktøren som ble hedret under helgens World Golf Awards. Kragerø Resort ble igjen kåret til Norges beste golfhotell, mens Ola Axelssons Golfreiser stakk av med prisen som beste turoperatør.