– Som en liten klubb i en stor golfverden er vi utrolig takknemlige for alle stemmer i WGA-nomineringen og at vi vinner utmerkelsen for sjette året på rad. Vi er både rørt, velsignet og veldig stolte, sier klubbens daglige leder Daniel Larsson til Norsk Golf.

Den sjette utgaven av prisutdelingen gikk av stabelen på St. Regis Saadiyat Island Resort i Abu Dhabi, og Kongsvingers GK har stukket av med prisen for Norges beste golfbane alle de seks årene.

Bjaavann GK, Kragerø GK, Kvinesdal GK, Lofoten Links, Losby GK, Meland GK, Miklagard Golf, Oslo GK og Stavanger GK var de andre nominerte banene.

Larsson sier til Norsk Golf at klubben er strålende fornøyd med sesongen de har hatt.

– Vi hadde en fin sesong med veldig gode spilleforhold. Muligheten til en tidlig åpning i starten av mai gjorde at golfen ble kicket i gang ekstra tidlig, og med gode baneforhold i tillegg har vi hatt «all time high» påtrykk fra gjestespillere. Golfklubben står på og jobber godt i alle ledd, fra ansatte til frivillige, noe som er hjertet og drivkraften til at vi klarer oss i en tøff hverdag og bransje, sier Larsson til Norsk Golf.

(Artikkelen fortsetter under)

Kongsvingers GK i Hedmark er tegnet av den svenske banearkitekten Peter Nordwall. 

Sesongens høydepunkt på Kongsvinger skjedde for en måned siden da Norges nye PGA Tour-stjerne Viktor Hovland plutselig dukket opp på et uventet besøk mens han var hjemme på en liten miniferie i Norge.

Hovland var full av lovord etter å ha gått en runde på 67 slag sammen med kompisene sine.

– Det er en av de vakreste og fineste skogsbanene jeg har spilt. Banen er utrolig fint designet, og den gir virkelig gode utfordringer, sa Hovland til Glåmdalen.

(Artikkelen fortsetter under)

Viktor Hovland la en av sine høstferiedager til Kongsvingers GK. (Foto: Kongsvingers GK)

Stemmes frem av spillerne selv

Det er gjester og medlemmer som har spilt banen, som stemmer frem vinnerne av World Golf Awards. Vinnerne stemmes frem via World Golf Awards sine nettsider. Alle nominerte klubber får også tilsendt en link hvor man kan «booste» denne avstemmingen ut mot sine gjester og medlemmer, og oppfordre til å stemme på deres bane.

Dette betyr i teorien at klubbene som er flinkest til å markedsføre prisutdelingen ut til sine medlemmer, er de som har best sjans til å vinne, men Larsson har tidligere understreket overfor Norsk Golf at Kongsvingers GK ikke har brukt mye energi på dette tidligere.

– Vi har ingen spesifikk eller ekstraordinær markedsføring rundt dette. Vi bare opplyser om vår nominasjon og hvordan man kan stemme frem vår golfbane via hjemmesiden og Facebook-siden vår. Vi har dessverre ingen oversikt over hvor mange stemmer det dreier seg om totalt, men sjefen for World Golf Awards blir stadig overrasket over hvor mange stemmer vi får hvert år, både fra norske og svenske golfere, sa Larsson til Norsk Golf da Kongsvingers GK vant i fjor.

Ulike meninger

Det varierer mye hvilke bane som rangeres som Norges beste i ulike kåringer, men Kongsvingers GK har de siste årene vært en fast gjenganger nær toppen av de fleste lister.

For én måned siden var Kongsvingers GK, Oslo GK og Lofoten Links de eneste norske banene på listen da det internasjonale golfmagasinet Golf World kåret de 100 beste banene i Fastlands-Europa. De rangerte Lofoten Links som best i Norge som den 46. beste banen på kontinentet.

På nettsiden topp100golfcourses.com er Lofoten Links også rangert som Norges beste, etterfulgt av Miklagard på andreplass (banen har vært under ombygging i 2019), Oslo GK på tredjeplass og Kongsvingers GK på fjerdeplass.

I fjor høst publiserte svenske Golf Digest sin store kåring av de 100 beste banene i Norge. Her ble Holtsmark rangert som Norges beste på 7.-plass i Norden, foran MIklagard Golf på 13.-plass, Lofoten Links på 14.-plass og Oslo GK på 18.-plass.

Kongsvingers GK var for øvrig ikke den eneste norske aktøren som ble hedret under helgens World Golf Awards i Abu Dhabi. Kragerø Resort ble nok en gang kåret til Norges beste golfhotell, mens Ola Axelssons Golfreiser igjen ble stemt frem som den beste turoperatøren.