Av Erik Pettersen:

Knut Børsheim spilte strålende golf i Genéve på lørdag. Dessverre ble det en skrekkelig avslutning på runden. Etter 17 hull lå han fire under for dagen, men på det 18. – et par 4 hull – ble det dessverre kvadruppel bogey.

 

Med 8 slag raste han nedover på tabellen til der han  startet, og Fana-spilleren endte opp på par for dagen for tredje dag på rad. Til slutt endte han med en 28. plass og 2,395 euro i reisekassen.

 

Børsheim har hatt en god sesong på Challengetouren, med 33.151 innspilte euro etter denne uken. Det er cirka 17.000 bak den viktige 15. plassen som kvalifiserer seg til Europatouren 2014.

 

 

___________________________________________

 

Runde3

 

Dermed ligger Fana-golferen på delt 28. plass før lørdagens fjerde og avsluttende runde. Børsheim åpnet turneringen med en sterk 68-runde bestående av hele syv birdies, men har ikke klart å holde birdiekjøret gående de to siste rundene.

Fredagens scorekort bestod av to birdies, like mange bogeys og resten par, og gjorde at han falt seks plasser på leaderboardet.

 

Med fire under par sammenlagt har han 12 slag opp til lederne Jens Dantorp og Jose-Filipe Lima, og seks opp til topp-10.

 


 

Runde 2

 

Knut Børsheim ligger seks slag bak teten etter halvspilt Rolex Trophy.

 

Etter en åpningsrunde fire under, fulgte Fana-golferen opp med en runde på par i noe tøffere forhold fredag.

Tre birdies og like mange bogeys gjorde at han falt fra 11. til 22. plass. Likevel tapte han bare ett slag terreng til toppen.

 

Daniel Gaunt ledet etter en forrykende åpningsrunde på ni under par, men kom seg i likhet med Børsheim rundt på 72 slag fredag.

I stedet er det nå delt ledelse mellom trioen Robert Dinwiddie fra England, Jose-Filipe Lima fra Portugal og svenske Jens Dantorp.

 

Børsheim slår ut klokken 07.50 fredag morgen.

 

 


 

 

Runde 1

 

Knut Børsheim er oppe i toppen og kjemper igjen på Challenge Tour. Med syv birdies på scorekortet ligger han akkurat utenfor topp-10.

 

Første runde av Rolex Trophy i Sveits er ferdigspilt, og scorene etter første runde vitner om at det er Challenge Tours 42 beste spillere som står på startstreken.

 

Etter onsdagens åpning ligger 32 spillere under par, og australieren Daniel Gaunt leder med to slag med imponerende ni under par.

 

Fem slag bak han fortsatte Knut Børsheim sin gode form på Challenge Tour. Børsheim har tilbragt de siste ukene hjemme i Norge etter å ha bokført årets tredje topp 10-plassering i Norwegian Challenge. Nå snuser han på topp 10 igjen.

 

Med hele syv birdies, samt en bogey og en dobbelbogey bokførte han en 68- runde. Det gir en delt 11. plass så langt sammen med fem andre spillere.

 

– Grei start på minus fire. Fortsetter birdiejakten imorgen, skriver han på sin Facebook-profil.

 

Turneringen avsluttes lørdag.

 

 


 

 

Før turneringen

 

Det siste Knut Børsheim gjorde på Challenge Tour var å knytte neven i det han så sin birdieputt på det siste hullet i Norwegian Challenge falle ned i koppen. Med fire birdies på de seks siste hullene sikret han en topp 10-plassering som kan vise seg å bli meget viktig når euroene skal telles opp på slutten av sesongen.
 

Hans 33 151 innspilte euro så langt i år holder til 32. plass på pengelisten, 12 000 euro bak viktige topp-15. I ukens Rolex Trophy på Golf Club de Geneve blir det viktig å bite godt fra seg. Turneringen inkluderer bare de 42 beste på pengelisten. Turneringen spilles uten cut, og man er garantert en sjekk på minst 2 270 euro. Vinneren stikker på sin side av gårde med 28 000 euro.
 

– Liker banen og føler meg fin. Nå er det bare å smelle til, skriver Børsheim på sin Facebook-profil.