Av Erik Pettersen:

Marianne Skarpnord var Norges eneste håp i Australia denne uken. Sarpingen var i angrepsposisjon før helgen og en topp 10-plassering var innenfor rekkevidde, men med 73 og 78-runder på lørdag og søndag, ble ikke avslutningen helt som vi hadde håpet på.

 

På søndag måtte hun tåle fem bogeys og to dobbeltbogeys før siste putt var satt, og med bare tre birdies endte runden fem over par, og hun hadde rast fra 44. til 77. plass på leaderboardet, med kun fire av spillerne som hadde klart cutten bak seg.

 

Vinneren denne uken ble sør-koreanske Jiyai Shin, på -18. Hun kunne dermed heve vinnersjekken på 180.000 dollar.

 

Skarpnord var den eneste norske spilleren i feltet, etter at Marita Engzelius og Cecilie Lundgreen ikke greide å kvalifisere seg til turneringen.

 

Suzann Pettersen er fremdeles på ferie og har enda ikke begynt sin sesong. 

 


 

Runde 3

Av Erik Pettersen:

Det eneste norske håpet denne uken, falt 17 plasser på resultatlisten etter sin runde på par under Women’s Australian Open i Canberra lørdag.

 

På de første ni hullene satte hun tre birdies, men måtte også tåle en bogey og en uheldig dobbeltbogey før halvspilt runde. Resten av runden var svært stabil med kun par.

 

Dermed er sarpingen 13 slag bak den suverene lederduoen Lydia Ko og Jiyai Shin fra henholdsvis Australia og Sør-Korea. De ligger 17 under par, med seks slag ned til nærmeste utfordrer, spanske Beatriz Recari.

 

Selv om det kan virke langt opp til lederne, har Skarpnord kun fire slag opp til en topp 10-plassering.

 

Skarpnord er den eneste norske spilleren i feltet, etter at Marita Engzelius og Cecilie Lundgreen kom til kort i tirsdagskvalet, samtidig som Suzann Pettersen har tatt seg forlenget ferie før sesongstart. Ukens turnering er en såkalt co-sanctioned event mellom Ladies European Tour og LPGA-touren.

 

Verdensener Yani Tseng er som vanlig med og kjemper i toppen. Hun ligger på delt 4. plass etter tre runder, ni under par.

 


Runde 2

Sarpingen hadde all grunn til å være fornøyd etter fredagens andrerunde av Women’s Australian Open i Canberra fredag.

 

Takket være en runde på tre under par (70), er hun nå oppe på en delt 27. plass, 29 plasser over der hun startet dagen.

 

Skarpnord var godt fornøyd etter å ha signert kortet for fem birdies, to bogeys og 11 par.

 

– I går spilte jeg veldig bra, men jeg fikk ikke til noe score. I dag spilte jeg ikke like bra, men satte en del putter, så det ble i hvertfall en bedre score!, sier hun til Norsk Golf etter runden.

 

Hun ligger nå fire under par sammenlagt, kun tre slag utenfor en topp 10-plassering. Den 15 år gamle amatøren Lydia Ko som ledet etter en ekstrem åpningsrunde på ti under par, klarte ikke å ta vare på ledelsen til tross for at hun gikk fire under fredag.

 

Nå deler hun andreplassen med sør-koreaneren Jiyai Shin, ett slag bak Mariajo Uribe fra Colombia på 15 under par.

 


 

Runde 1

 

Marianne Skarpnord gikk under par i åpningsrunden av Australian Open, men i et felt som leverer ekstremscorer – anført av amatøren Lydia Ko, holder det kun til en 56. plass.

 

Marianne Skarpnord satser på å slå tilbake etter den missede cuten i forrige ukes New Zealand Women’s Open, og var torsdag under par igjen i åpningsrunden av ISPS Handa Australian Open på Royal Canberra Golf Club.

 

Skarpnord er den eneste norske spilleren i feltet, etter at Marita Engzelius og Cecilie Lundgreen kom til kort i tirsdagskvalet, samtidig som Suzann Pettersen har tatt seg forlenget ferie før sesongstart. Ukens turnering er en såkalt co-sanctioned event mellom Ladies European Tour og LPGA-touren.

 

Marianne Skarpnord åpnet med en runde på en under par, etter å ha bokført en birdie, en eagle, samt to bogeys. Med 72 slag på scorekortet ligger hun akkurat innenfor cutgrensen på en delt 56. plass.

 

Nok en gang var det new-zealenderen Lydia Ko som skulle stjele showet. Den 15 år gamle amatøren ble i fjor tidenes yngste vinner på LPGA-touren, og gikk helt til topps også i forrige ukes turnering. Ko sier hun planlegger å fullføre både high school og college, men det spørs om ikke de planene bør revurderes.

 

Nå har hun skaffet seg et ypperlig utgangspunkt for å kunne ta sin fjerde profesjonelle seier, etter en ekstremrunde på ti under par (63) torsdag. Nesten like utrolig er at hun gjorde det med tre bogeys på scorekortet. Da dagen var omme stod det 11 birdies og en eagle på ungjentas scorekort!