Kriserunde for Tutta

Svak sisterunde av det norske håpet.

Suzann Pettersen lå på en sterk 4. plass etter tre runder, og var en av de siste som gikk ut på finalerunden i Sime Darby LPGA Malaysia. Sisterunden ble ingenting å juble over for Tutta.

Søndag måtte hun notere fire bogeys, en dobbeltbogey og bare to birdies i scorekortet. Totalt ble det 75 slag, fire over par for Oslospilleren som raste på resultatlisten og havnet på 19. plass i den malaysiske hovedstaden.

Hun får 21.875 dollar (cirka 125.000 kroner) for jobben.

– Ikke spesielt fornøyd med avslutningen min her i Malaysia. Mye bra, men jeg må eliminere endel feil. Nå drar jeg til Korea, skriver hun på sin Twitterprofil.

Vinneren ble den sørkoreanske stjernen Inbee Park. Hun gikk 67 slag på søndag, og havnet på -15, 11 slag foran det norske håpet. Dermed passerte hun Na Yeon Choi, som ledet etter tre runder.

For golfens største stjerne, Yani Tseng ble ikke denne turneringen noe høydepunkt. Hun avlsuttet med en runde på par, oga havnet på en skuffende 49. plass. Tseng åpnet turneringen med en katastrofal 78-runde, og klarte aldri å hente seg inn etter den dårlige starten.

Til tross for at hun leder på verdensrankingen, er Yani Tseng den spilleren i verden som har tapt flest rankingpoeng i år. Nummer to på denne listen er Suzann Pettersen, som i løpet av sesongen har falt fra andre- til åttendeplass på rankingen.

Begge to taper ytterligere rankingpoeng etter denne turneringen.

————–

Runde 3

Av Erik Pettersen:

Suzann Pettersen gikk lørdagens runde på 70 slag, og ligger på delt 4. plass før søndagens finalerunde i Sime Darby LPGA Malaysia.

Oslojenta startet svært sterkt, og etter 14 hull lå hun helt i tetkampen fire under par for dagen.

En bogey og en dobbeltbogey i innspurten satte en stopper for nok en megarunde for Tutta, men hun avsluttet likevel én under par for dagen, – 8 totalt.

Det norske håpet ligger fem slag bak lederen Na Yeon Choi fra Sør-Korea, som klarte å beholde ledelsen med en 68-runde.

Lederen kan skrive under på at de siste ni er vanskeligst. Det er her turneringen kommer til å avgjøres søndag formiddag, norsk tid.

– Jeg slet på de siste ni hullene. Tapte to slag, men jeg forventet det. De siste ni er mye vanskeligere enn de første, sier Choi.

Det er ingen umulighet for Pettersen å hente inn ledelsen. Fredag viste hun med sin 64-runde at hun har evnen til å score veldig lavt på banen i Kuala Lumpur.

For verdenseneren Yani Tseng, som gjestet Oslo Golfklubb nylig, har denne uken vært en eneste stor nedtur. Tross en sterk 68-runde på lørdag, ligger hun langt bak de beste, fem slag over par.
Til tross for at hun leder på verdensrankingen, er hun den spilleren i verden som har tapt flest rankingpoeng i år. Nummer to på denne listen er Suzann Pettersen, som i løpet av sesongen har falt fra andre- til åttendeplass på rankingen.

————–

Runde 2

Etter en åpningsrunde helt på det jevne i Sime Darby LPGA Malaysia, startet Suzann Pettersen fredagens andrerunde seks slag bak lederen Na Yeon Choi. Nå er ledelsen halvert.

Med 64 slag, syv under par på scorekortet leverte Tutta sin beste runde for året, og er nå oppe på delt tredjeplass med Lizette Salas (USA) og japaneserne Mika Miyazato og Momoko Ueda. Trioen ligger slaget bak Sydnee Michaels på andreplass, og tre bak fjorårsvinner Choi i tet.

Tuttas fredagsrunde var helt feilfri, med syv birdies og ikke en eneste bogey på scorekortet. Tutta kjempet om seier også i fjorårets utgave av turneringen, men falt til slutt til 7. plass.

– En fin 64 i dag, men enda mer glad for at vi rakk å bli ferdig før stormen! Det er ille der ute nå!, skrev Tutta på sin Twitter-profil etter runden.

For Yani Tseng har turneringen vært av det forglemmelige slaget så langt. En andrerunde på par var ikke nok til å begrense skadene som ble gjort på torsdagen, og taiwaneseren ligger nede på 61. plass etter halvspilt turnering, med bare åtte spillere bak seg på listen.

– – – – –

Runde 1

Suzann Pettersen ligger seks slag bak teten etter første runde av Sime Darby LPGA Malaysia. Men hva har skjedd med Yani Tseng?

Tiden begynner å renne ut for Suzann Pettersen om hun snart vil sikre seg årets første seier. LPGA-touren har tatt turen østover, og sin faste høststrekning i Asia. Først på programmet er Sime Darby LPGA Malaysia i Kuala Lumpur.

Tutta har vunnet i Asia to ganger tidligere, begge i 2007, men har aldri vunnet i Malaysia. Hun kjempet imidlertid i toppen i fjorårets utgave av turneringen, hvor det til slutt ble en syvendeplass – hennes 11. topp 10-plassering i fjor. Til sammenligning står hun i år med bare fem topp 10-plasseringer på samme tidspunkt, og ingen seiere sammenlignet med tre i fjor.

Torsdag åpnet hun med en runde på par, noe som holder til en delt 39. plass så langt. Tre bogeys annulerte hennes tre birdies, og gir henne en foreløpig luke på seks slag opp til lederne Na Yeon Choi og Karrie Webb.

Choi, som forøvrig vant U.S. Open tidligere i år, er regjerende mester i turneringen, etter at hun i fjor slo verdensener Yani Tseng med to slag.

Etter torsdagens runde spør mange seg igjen hva som har skjedd med Yani.

Verdenseneren startet sesongen i kjent stil med tre tidlige seiere, men har siden mistet formen helt. Torsdag brukte hun hele 78 slag, syv over par, og deler 66. plassen, bare fire plasser over jumboplass.

Hennes resultater de siste månedene utgjør langt fra hyggelig lesing for den unge taiwaneseren, som fikk sin siste topp 10-plassering i Sybase Match Play Championship 20. mai. Sterk kontrast til fjoråret, hvor det ble syv seiere, ti pallplasseringer og 14 topp 10-plasseringer.