Tiger er en vinner igjen på PGA-touren, og atter en gang favoritt i de turneringene han stiller til start.  Under tirsdagens pressekonferanse før Greenbrier Classic måtte han medgi at han lot seg irritere av all mediekritikken da seierne satt langt inne.

 

– Jeg har måttet takle spørsmål om det hver eneste pressekonferanse. Jeg må svare på det etter hver runde, enten på en pressekonferanse eller på direkte TV. Når man må gjør det i et par år så blir det irriterende, forteller Woods.

 

Woods svarte på spørsmål fra pressen bare 48 timer etter å ha dratt i land sin tredje tittel for året i hans egen turnering, AT&T National.

 

Dette er Tigers første besøk til staten West Virginia, og også første gang han deltar i turneringen. Han sier det er en kombinasjon av en høyt ansett bane og perfekt timing før The Open som gjør at han nå har valgt å spille. 

 

Det store spørsmålet nå er om han omsider klarer å ta med seg den gode formen til en majorturnering, noe han ikke klarte i The Masters, og bare delvis til U.S. Open for to uker siden.

 

– Om man spiller en solid turnering forsøker man å ri videre på det. Dersom man spiller dårlig forsøker man å late som om den aldri har skjedd.

 

Woods ledet U.S. Open etter 36 hull, men falt kraftig tilbake etter to skuffende avslutningsrunder. Han skylder på vanskelige forhold på Olympic Course som hovedårsak til at det slutt bare ble en skuffende 21. plass.

 

– Selv da jeg slo ballen midt i fairway rullet den av. Spesielt på lørdagen klarte jeg ikke å få ballen til å bli liggende i fairway, og jeg måtte spille mye fra roughen. Man klarer ikke å kontrollere ballen ut av den roughen, så jeg endte opp med å skyte en høy score. Jeg var ikke så langt unna som scoren min indikerte, men på den golfbanen så virket det slik. 

 

Det store spørsmålet som har hengt over Tiger gjennom hele hans karriere er om han noensinne klarer å ta igjen Jack Nicklaus sine 18 majortitler. Etter helgens turnering passerte han i det minste «The Golden Bear» sine 72 seiere på PGA-touren. I tillegg til Nicklaus’ majorrekord har han nå Sam Snead sin rekord på 82 PGA-titler i kikkerten. Klarer han det vil han bli tidenes mestvinnende golfspiller på PGA-touren.

 

– Sams rekord er fenomenal. Det å klare å vinne turneringer så lenge som han gjorde, selv inn i 50-årene, krevde en utrolig stabilitet. Og det var ikke akkurat noen enkle motstandere han hadde. Ben Hogan og Byron Nelson var ikke akkurat dårlige.

 

Torsdag pegger han opp sammen med Steve Stricker og den nybakte U.S. Open-vinneren Webb Simpson. Phil Mickelson stiller også til start. Turneringen sendes på Viastat Golf og Viaplay hver kveld fra torsdag til søndag kl. 21.00.