Med mindre noe dramatisk skjer i 2015, virker Adam Scott spikret til å representere Australia under OL i Rio de Janeiro i 2016.

 

Hadde det vært opp til ham, ville han imidlertid gjerne sett plassen sin gå til en amatør i stedet.

 

Den amerikanske tour-spilleren Boo Weekley utalte nylig at turneringen burde være for amatører. Det er Scott helt enig i.

 

– Folk ser oss proffene spiller 45 uker i året. Hvis de virkelig ønsker å få golfsporten til å vokse burde de ha gjort OL for amatører, sa Scott under en kickoff-middag før det Australske PGA-mesterskapet tirsdag. 

 

Det har vært delte meninger om hvor prestisjefylt OL vil oppfattes for tourspillerne. Suzann Pettersen har de siste årene har uttalt at OL-gull i Rio er ett av hennes store mål. Adam Scott er på sin side ikke like entusiastisk.

 

– Rio er ikke noe jeg har tenkt særlig på, men det er noe jeg ønsker å delta i. Jeg kommer ikke til å skifte fokus. De fire majorene blir viktigst. OL er ikke min prioritet, jeg foretrekker å se på gutta som løper fort, sier Scott.

 

 

NGFs sportssjef kritiserer formatet

 

Også formatet som er valgt til OL i 2016 har vært gjenstand for kraftig kritikk. OL i golf skal avgjøres gjennom 72 hull individuelt slagspill – slik som de fleste andre tour-turneringer. Sjef for IMG Golf, Guy Kinnings sier det er en forspilt mulighet:

 

– Golfen skriker etter innovasjon. Golf tilbake i OL for første gang siden 1904 er en gudesendt gave. Likevel er formatet fire runder tradisjonelt slagspill. OL var gedigen mulighet til å skaffe et helt nytt publikum.

 

– Kommer du virkelig til å gidde se på 72-hulls slagspill i Rio mens Usain Bolt løper 100 meter?, spør Kinnings. 

 

Sportssjef i Norges Golfforbund, Øyvind Rojahn er enig i at det burde blitt valgt et mer underholdende format til OL.

 

– Tenk så kult det hadde vært med et blandet lag, med lagspill og et matchformat med en dame og mann på hvert lag. Det er synd de ikke valgte et mer seervennlig format. Det spørs hvor mange som kommer til å se på golf alle fire rundene, sier Rojahn til Norsk Golf.