Krogh fløy høyt etter eagle

Etter tre middels runder i Frankrike, viste Kristian Krogh Johannessen OL-form på runde fire.

En sjeldent birdiesky Kristian Krogh Johannessen (26) slet lenge med å komme skikkelig i gang i ukens turnering på Challengetouren. Åpningsrunder på 71 og 70 slag, gjorde at den OL-klare drammenseren greide cuten greit i Le Vaudreuil Golf Challenge, som spilles på Golf PGA France du Vaudreuil, men så ikke ut til å skulle kjempe om nok en topplassering.

Tredjerunden ble mer av det samme, og runden på 72 slag skulle ende som Kroghs dårligste for uka. En eagle på siste hull så ut til å snu alt.

For med den i mente, gikk Krogh ut i rakettfart på søndagens finalerunde. Birdier på hull 3, 4, 5, 6, og 8, sendte verdens 280. beste golfspiller (ifølge verdensrankingen) mer enn tjue plasser opp fra 36.-plassen på resultatlista.

Birdieracet stoppet litt opp på back nine, men etter hull 8 gikk Krogh de resterende ti hullene på par, for en runde på -5 til slutt. Kun formspilleren Santiago Farrio og sørafrikanske Jacques Blaauw spilte bedre (-6). Krogh endte til slutt på 16.-plass, noe som vil ta ham én plass ned på Challengetour-rankingen, der de tjue beste er sikret spill på Europatouren neste sesong.

Elias Bertheussen (30) deltok også, men runder på 76 og 72 slag gjorde at trønderen aldri var i nærheten av å klare cuten. Tyske Marcel Siem (40) vant turneringen (-15).