Kristian Krogh Johannessen har vært fast inventar på landslagene for gutter og amatører de siste fire årene. Han har spilt færre turneringer i 2014 enn tidligere år, men har til gjengjeld bitt godt fra seg de gangene han har spilt. Med en 38. plass ble han beste nordmann i Challenge Tour-turneringen Norwegian Challenge. Han vant sølv i NM, og kvalifiserte seg også videre fra førstetrinnet på Europa-touren. Trinn 2 spilles når dette bladet går i trykken.

 

Krogh Johannessen er med pluss 4,0 forøvrig også den spilleren i Norge med lavest handicap. Det varer imidlertid ikke lenge. 19-åringen skal ikke gå veien via college, og er ventet å bli profesjonell på nyåret.

 

NGF sier følgende om valget av Kristian Krogh Johannessen som årets talent:

 

«Kristian tildeles prisen på bakgrunn av hans utvikling og resultater gjennom hele sesongen. Han har over flere år vært en av landets beste juniorer, men har likevel i 2014 endret på opplegget for å utvikle seg ytterligere. Det har gitt han mer stabilitet på et høyere nivå, og han er nå på slutten av sesongen nærmere topp-100 på verdensrankingen for amatører som beste nordmann. Kristian er en utøver med mye erfaring som både kan og vil bidra til å hjelpe yngre som kommer etter han, og var selvfølgelig en veldig viktig spiller for klubben da Drammen tok NM gullet for lag junior.»

 

 

Juniorstipend for jenter 2014

Norges Golfforbund tildeler Karoline Lund (Losby GK) årets juniorstipend for jenter på bakgrunn av hennes dominans i nasjonale turneringer. Selv om Karoline dessverre har hatt problemer med ryggen i store deler av sesongen, har hun vunnet hele fire av fem Titleist Tour-turneringer, samt den ene turneringen hun spilte på Norgescup. Karoline har håndtert skadeavbrekket godt, og stilte til og med opp som caddie for lagvenninnene under lag-NM på Drammen.

 

Juniorstipend for gutter 2014.

Norges Golfforbund tildeler Kristoffer Reitan (Oslo GK) årets juniorstipend for gutter basert på hans innsats og resultater i 2014. Kristoffer har gjennom sesongen spilt ekstremt mange turneringer. Han har trent hardere enn de fleste, noe som har resultert i mange sterke prestasjoner både nasjonalt og internasjonalt. Kristoffer var sterkt medvirkende til Norges lagtriumfer i både Toyota Junior World Championship og Italian U16 Championship, i tillegg til at han har flere individuelle titler, blant annet i Skandia Junior Open, Titleist Tour Kragerø og Suzann Junior Challenge.