Krogh har ligget an til opprykk fra Challenge- til europatouren i flere måneder, men etter at han nylig måtte stå over tre turneringer etter å ha skadet beinet på en løpetur, har han falt utenfor den viktige topp-20-plasseringen på touren sammenlagt.

Forrige uke kom han tilbake med en solid 20.-plass i Frankrike, og nå har han tråkket enda hardere på gassen i Open de Portugal på Royal Obidos.

Med runder på 67 og 66 slag leder han på elleve under par etter halvspilt turnering, ett slag foran Marcel Schneider fra Tyskland.

Fredagens runde bestod av seks birdier og ikke en eneste bogey.

– Jeg er veldig fornøyd. I går var en merkelig runde da jeg startet med to eagler, men ikke spilte så bra etter det. I dag spilte jeg veldig solid. Jeg slår driveren bedre, jernslagene er solide, og jeg putter ganske bra, sier Krogh til europeantour.com.

I skrivende stund ligger han an til å hoppe opp til 10.-plass på Challenge Tour sammenlagt. Det vil sikre ham en plass tilbake på europatouren i 2022 sammen med Espen Kofstad.

– Jeg tenker ikke så mye på plasseringen på rankingen, ettersom jeg har gått glipp av noen turneringer. Jeg må bare spille bra et par turneringer til, og forhåpentligvis får jeg jobben gjort denne uken, sier Krogh.

Krogh har bokført fem topp-10-plasseringer denne sesongen og 15 totalt i Challenge Tour-karrieren, men har ennå til gode å vinne.

For Elias Bertheussen ble det dessverre en kort uke i Portugal. Han endte én over par og misset cuten med to slag. 

Leaderboard