Johannessens tredjerunde på tre under par (68 slag) inneholdt fire birdier og en bogey sendte ham opp fra tredjeplass til delt ledelse (-12) sammen med Marcel Schneider, Nicolai Kristensen (Danmark), Lorenzo Scalize (Italia) og Bradley Neil (Skottland) før siste runde.

Krogh slår ut i nest siste gruppe med Schneider klokken 09.39 norsk tid søndag, hvor han skal kjempe om sin første seier på Europas nest øverste nivå.

– Runden var solid, men jeg slo ikke nærme nok hullet, og putteren var ikke bra nok. Men tre under par er fortsatt ok, sa Krogh til europeantour.com etter runden.

– Jeg må spille bedre enn tre under par i morgen, litt avhengig av været. Jeg tror noen i toppen kommer til å gå en lav runde i morgen. Jeg håper det vil bli meg.

Det er duket for en real thrilleravslutning på søndag, hvor hele 23 spillere starter innenfor fem slag fra teten. En ekstra gulrot er at vinneren blir invitert til majorturneringen The Open Championship om to uker.

Krogh uttalte til Norsk Golf fredag at han føler seg sliten for tiden, men det er lite i spillet hans som tyder på det: i hans fire siste turneringer står han med en 2.-plass, 5.-plass, 15.-plass og 23.-plass. Det har sikret ham en OL-plass og 12.-plass på Challenge Tour-rankingen, hvor det er de 20 beste ved sesongslutt som rykker opp til europatouren.

Fem slag bak Krogh fortsetter også Espen Kofstad sin stødige sesong så langt. Etter en litt treg start på turneringen med 70 slag ligger han nå på 20.-plass etter to strake 68-runder.

Kofstad kom på 6.-plass i forrige ukes turnering i Frankrike og ligger nå bare én plass bak topp-20 på Challenge Tour sammenlagt.

Elias Bertheussen misset cuten i Tsjekkia med runder på 79 og 68 slag.

Leaderboard