Etter å ha vært i rute til å kvalifisere seg til europatouren i lang tid gjorde Kristian Krogh Johannessen jakten på europatour-«opprykk» unødvendig spennende da han skadet leggen under en løpetur for tre uker siden.

I løpet av de tre turneringene han har måttet stå over, har han falt fra 15.- til 21.-plass på Challenge Tours sammenlagtliste, ett slag utenfor plassen som gir avansement til europatouren ved sesongslutt i november.

Denne uken er Krogh endelig på plass igjen i Hopps Open de Provence i Frankrike, og der var det lite som tydet på at han hadde rukket å bli rusten i løpet av ukene på sidelinjen. Han kom riktignok skjevt ut av portene med bogey på sitt andre hull, men derfra spilte Krogh prikkfri golf: oppskriften derfra og inn ble fire birdier, én eagle og resten par, og med 67 slag på scorekortet (-5) deler han 9.-plassen, kun ett slag bak de åtte (!) spillerne i delt ledelse.

Tre slag bak Krogh ligger Elias Bertheussen, som bare rakk å spille ni hull av sin åpningsrunde. Ytterligere tre bak ligger Jarand Ekaland Arnøy, som også bare fikk spille ni hull før spillet måtte blåses av.

NB! Espen Kofstad ligger oppe på 7.-plass på Challenge Tour sammenlagt og har allerede sikret europatour-spill i 2022. Han spiller ikke i Frankrike denne uken.

Leaderboard