Fredag ble det arrangert pro-am for Suzann Pro Challenge samarbeidspartnere på Bogstad, og kl 9.30 skjøt Stephen Newey scrambleturneringen i gang på Oslo Golfklubb. Underveis var det lagt inn spesialkonkurranser som nærmest pinnen, lengste drive, og de noe mer uvanlige nærmest Jarlsbergosten, og Broadnets «raskeste» drive.

 

Den amerikanske ambassadøren til Norge, Barry White, hadde invitert med seg landslagsspillerne Kristoffer Ventura og Marthe Wold, og det skulle vise seg å være et klokt trekk. Laget vant turneringen på en solid score, 16 under banens par.

Kristoffer Ventura gjorde nærmest rent bord i de øvrige disiplinene også; raskeste drive, ble til lengste drive, og jammen landet han nærmest pinnen på hull 16 også, og i tillegg til å vinne en driver, fikk den unge landslagsspilleren også gleden av å overrekk 10 000 kroner fra Broadnet til Right to Play.

 

Nærmest ost vinneren  ble hele 10 kg Jarlsbergost rikere, og dette genererte samtidig 5000 kroner fra i «osteskatt» til Right to Play.

 

I fjor innbrakkte Suzann Pro Challenge ca 500 000 kroner til Right to Play. Suzann Pettersen er ambassadør for denne organisasjonen som arbeider for å bedre barn og unges evne til å takle utfordringene ved fattigdom, konflikt og sykdom i vanskeligstilte områder i verden.gjennom lek og idrett utdanne.

 

Lørdag bidrar også du som publikum til Right to Play.  20 kroner av inngangsbilletten går direkte til organisasjnen. Gå heller ikke glipp av Right to Play Challenge der norske kjendiser og idrettsstjerner konkurrerer mot verdens beste kvinnelige golfere. Pengepremier går selvfølgelig til Right to Play.

 

Suzann Pro Challenge rundes av med en middag med auksjon, med auksjonarius Greg Kann, som er kommunikasjonsdirektør i LPGA. Tuttas manager Geir-Olav Killingstad håper og tror at summen til slutt blir minst like bra som i fjor.