Den 33 år gamle amerikaneren er en av de mest stabile spillerne på touren, og har de siste par sesongene notert seg for hele 27 topp ti-plasseringer. Det eneste Kuchar har blitt kritisert for, har vært at han vinner for lite. Det gjorde han noe med søndag, i en av de største turneringene på touren.

 

En avslutningsrunde på to under par (70) holdt til karrierens fjerde seier, med to slags margin på Martin Laird, Zach Johnson, Rickie Fowler og Ben Curtis.

 

– Dette er en fantastisk følelse – å spille mot de beste spillerne, å gå seirende ut av det hele, og på morsdagen på toppen av det hele…det er virkelig magisk, sa Kuchar etter seiere.

 

Seieren var Kuchars første siden The Barclays i 2010, da Martin Laird treputtet på det siste hullet, og tapte i playoff. Laird så lenge ut til å kunne ta seieren fra Kuchar, men med to bogeys sent på runden falt han tilbake.

 

Rickie Fowler startet dagen på tredjeplass, tre bak teten, og tok sikte på å ta sin andre PGA Tour-tittel på rad. Med birdie på det berømte 17. hullet var han bare to slag unna, men nærmere kom han ikke.

 

Luke Donald leverte dagens beste runde på seks under par, og klatret 21 plasser opp til 6. plass – akkurat ikke nok til å overta toppen av verdensrankingen fra Rory McIlroy, som misset cuten.

 

Tiger Woods gikk fire over par på de første ni, men kjempet seg tilbake til en 73-runde, en over par. Det holdt til en skuffende 40. plass – dette er første gang i karrieren han ikke har endt høyere enn 40. plass i tre turneringer på rad. Desto mer overraskende er det at den skuffende strekningen av turneringer har kommet etter seieren på Bay Hill i slutten av mars, en seier mange spådde var starten på lysere tider for Tiger.

 

– Jeg må bare fortsette å jobbe, sa Woods da han ble bedt om å oppsummere uken.

 

Matt Kuchar kunne med sin seier innkassere en sum på svimlende 1,71 millioner dollar, drøye 10 millioner kroner – den største premiesummen for en enkeltturnering på touren. Samtidig klatrer han til 5. plass på verdensrankingen, og festet samtidig grepet om en plass på Ryder Cup-laget.

 

 

(Kilde: pgatour.com)