Kvadruppel ødela for Westrup

Caroline Westrup sviktet i innspurten, og falt utenfor kvalifiseringsgrense i siste runde av Q-School-finalen til LPGA Tour 2015.

Svensk-norske Westrup fra Bærum Golfklubb startet den femte og avsluttende runden på 17. plass, ett slag innenfor viktige topp-20.

Håpet om en LPGA-billett visnet dessverre allerede på hull 6 søndag. Westrup var frem til da en under par for dagen, før en kvadruppelbogey på par 4-hullet sendte henne nedover leaderboardet.

Hun klarte aldri å hente seg inn igjen, og med bogey og dobbelbogey på hull 10 og 13 kom hun seg til slutt inn på 78 slag, seks over par for dagen og på par sammenlagt.

Dermed falt hun til 35. plass, fire slag bak kval-grensen. Westrup, som snart blir norsk statsborger, skal dermed spille på Symetra Tour i 2015. Hun kan vil imidlertid også få noen få forsøk på LPGA-touren, da 35. plassen gir kategori 17 neste år. Westrup spilte ti turneringer på LPGA Tour i år med samme kategori.

En ny sesong på Symetra Tour blir det også for Marita Engzelius. Hun misset cuten som ble satt ved de 70 beste etter fire runder.

Danske Therese Kølbæk var den eneste skandinaven som endte topp-20, og dermed sikret seg LPGA-kortet for 2015.

Av mer kjente navn som klarte det samme finner vi Solheim Cup-deltager i 2011, Ryan O´Toole (5. plass), Ariya Jutanugarn (t3) som har vunnet en gang på Ladies European Tour, og Cheyenne Woods (T11) – niesen til Tiger Woods og også hun vinner av en Ladies European Tour-turnering.

Resultater

Runde 4

Marita Engzelius misset cuten, men håpet lever fortsatt for å få et nytt norsk flagg på neste års LPGA Tour-leaderboards. Caroline Westrup holder trykket oppe i Q-School-finalen.

Caroline Westrup er riktignok svensk statsborger, men er ventet å bli norsk statsborger om bare noen uker. Bærum GK-spilleren er helt i rute i Q-School-finalen, når bare en runde gjenstår.

Westrup startet dagen med par og bogey, før hele 14 par på rad ble avbrutt av to viktige birdies på hull 17 og 18. De sørger for at hun akkurat ligger innenfor kval-grensen: Hun er seks under par sammenlagt på delt 17 plass. @

Totalt er det 20 spillere som sikrer seg «kortet» for LPGA Tour 2015.

For Marita Engzelius var det bare æren å spille for lørdag. Med en fjerderunde på en over par endte hun +10, og misset cuten med hele åtte slags margin (T116). Dermed venter en ny sesong på Symetra Tour for 26-åringen fra Oslo.

Sør-koreaneren Ha Na Jang leder Q-School-finalen på 15 under par, tre slag foran nærmeste utfordrer.

LEADERBOARD

Runde 3

Marita Engzelius har nå spilt tre runder av Q-School. I dag trengte hun noe ekstra spesielt for å henge med i kampen om kortet, dessverre gikk det feil vei.

Utgangspunktet var enkelt. Score lavt for å krype nærmere topp 20. Slik gikk det ikke, og Marita gjorde et nytt stup nedover resultatlisten etter en runde på +3.

I golf er røde tall bra. På Maritas scorekort i dag var det ingen av dem. Tre ganger bogey, alle på par 4 hull, og resten par var status etter 18 hull. Foreløpig har dette sendt henne fra 118.plass til 125.plass, nå 14 slag bak den magiske topp 20. Ting kan endre seg litt i løpet av dagen, det er fremdeles spillere på banen.

Caroline Westrup har en solid runde på gang med -3 etter 16 hull. Hun ligger nå på -5 totalt og innehar en sterk 12.plass. Ha Na Jang fra Sør-Korea leder på -10

Leaderboard

Runde 2

Det ble en tøff dag på jobb for Oslo GKs Marita Engzelius torsdag. 26-åringen hadde 71. plass som utgangspunkt for dagen, etter en åpningsrunde på en over par på Daytona Beach sin lettere Jones Course.

Torsdag spilte hun den vanskeligerre Hills Course. Det var også synlig på scorekortet etter runden. Hun klarte aldri å finne rytmen, og klarte bare å besvare seks bogeys med én enslig birdie. Med fem over for dagen falt hun helt ned til 116. plass.

Med +6 totalt har hun nå ni slag opp til den viktige topp-20-plasseringen som gir LPGA-kortet for 2015. Dermed ser hun ut til å bli avhengig av en kanonrunde fredag for å klore seg tilbake i kampen.

En som i aller høyeste grad er med å kjempe om tour-kortet er norsk-svenske Caroline Westrup (Bærum GK). Westrup gikk Jones Course på to under par, og klatret fra 46.- til 23. plass – bare ett slag utenfor topp-20.

Casey Gridge (USA) og Ju Young Park (Sør-Korea) deler ledelsen på ni under par.

Leaderboard

Runde 1

Marita Engzelius ligger tre slag bak kvalgrensen etter den første av totalt fem runder i kvalifiseringen til neste års LPGA Tour.

Daffinrud klar for Ladies European Tour, Bertheussen kvalifisert til Challenge Tour og Espen Kofstad tilbake på Europa-touren. Det har vært litt av en høst-sesong sett med norske golf-øyne. Nå krysser golf-Norge fingrene for at Marita Engzelius gir oss krisebæret på toppen av kransekaken i Floirda.

Oslo-golferen er endelig i gang på Daytona Beach, der hun ligger noe bak skjema etter første runde. Engzelius startet onsdagens åpningsrunde lovende og var to under par etter syv hull, men klarte ikke å holde trykket oppe runden ut.

Topp-20 får kortet

Hun gikk de neste ni hullene på fire over par, men med en birdie på det siste hullet kom hun seg inn på en over par for dagen (73). Det holder til en foreløpig 72. plass, tre slag opp til de 20 som vinner tour-kortet for 2015.

Q-School-finalen i Florida spilles på Daytona Beach sine to baner Jones og Hills Course. Engzelius spilte på Jones, som regnes som den letteste banen av de to.

– Mye positivt å ta ut av 73-runden, men også stort forbedringspotensiale før morgendagen. Jernslagene mine var litt «off», men det føles bedre nå, sier Engzelius som dro rett på treningsfeltet etter runden.

Norsk-svenske Caroline Westrup (Bærum GK) er også i aksjon i Florida. Hun ligger to slag foran Engzelius på delt 45. plass. Hun spilte forøvrig på den vanskeligere Hills Course. Amerikaneren Casey Grice har gått opp i ledelsen på seks under par.

LEADERBOARD

Tøff motstand

Det er et historisk sterkt felt i Florida denne uken.  Blant de 154 utfordrerne har over 40 av dem tidligere erfaring fra LPGA-touren.

Engzelius, som tok sin første profesjonelle seier i Symetra Tour Championship for tre måneder siden, var bare ett slag unna å sikre seg LPGA-kortet da hun spilte Q-School-finale i 2012.

Ukens turnering spilles over fem runder, der cuten settes ved de 70 beste etter 72 hull.

Startfeltet tyder på at det vil bli en tøffere kamp enn vanlig om de 20 tour-kortene. Fire av spillerne i feltet er rangert i topp-44 på verdensrankingen.

Her er noen av navnene som regnes å bli de tøffeste utfordrere:

– Charley Hull. 18-åringen har kjempet i toppen i flere majorer, og er på andreplass på Europa-tourens pengeliste. Vant i Marokko tidligere i år. Var sentral da Europa vant Solheim Cup i Denver i fjor.

– Ha Na Jang (22 år). Ranket som nummer 25 i verden. Endte på tredjeplass i årets femte og siste major, Evian Championship. Jang vant fire ganger på den koreanske LPGA-touren i 2013, og vant pengelisten sammenlagt.

– Cheyenne Woods, niesen til en viss Tiger, skal forsøke å vinne LPGA-kortet for første gang. Misset cuten i fjorårets Q-School-finale, men har spilt en full sesong på Ladies European Tour i år. Der vant 24-åringen en turnering – RACV Australian Ladies Masters.

– Nicole Jeray (44). Bare nummer 574 i verden, men er likevel en LPGA-veteran. Dette blir 21. gang (!) hun spiller Q-School-finalen.

–  Annie Park fra University of South Carolina og Alison Lee fra UCLA er to av seks collegespillere i feltet. Park vant det nasjonale NCAA-mesterskapet i fjor. Deltok også i U.S. Women’s Open. Lee ble i fjor kåret til Golfweek Player of the Year på college.

– Stephahnie Medow. Nord-iren endte på tredjeplass i hennes proffdebut i U.S. Women’s Open tidligere i år. Tilbragte første halvdel av sesongen på førsteplass på toppen av verdensrankingen for amatører.

– Lorie Kane. Fyller 50 år om tre uker. Vant fire ganger på LPGA-touren i 2000. Hun skal spille med Birdie Kim, som vant U.S. Open i 2005.