Flere av de rundt 40 norske collegegolferne er i gang med sine vårsesonger. Denne uken bidro to norske spillere til lagseiere for sine respektive lag i turneringer i henholdsvis California og Florida.

 

Oklahoma City Universitys Sondre Ronold endte tirsdag på en sterk 7. plass i CSU San Marcos Invitational på Shadowridge CC i California, etter runder på 74, 74 og 73 slag. Med en totalscore på 221 slag endte siddisen dermed 13 slag bak UCLAs vinner Jake Knapp, som var med i turneringen som individuell utøver.

 

Alle av Ronolds lagkamerater endte topp-30 i turneringen. De jevne prestasjonene hos hele laget ledet dem til seier i lagkonkurransen, seks slag froran nærmeste utfordrer, CSU-San Marcos.

 

Resultater

 

Også Annette Lyche var med på å vinne tirsdag, selv om hun ikke var like delaktig i Baylors seier i Hurricane Invitational i Florida som Ronold. Med runder på 77, 79 og 78 slag ble det til slutt en delt 39. plass på Lyche, i et felt bestående av 90 spillere. Det var sist av Baylors jenter, men hun fikk likevel to av tre tellende scorer. I collegeturneringer strykes alltid lagets dårligste score etter hver runde.

 

Baylor vant til slutt lagkonkurransen fire slag foran Texas State.

 

Resultater

 

Francis Marions Tobias Pettersen og Kenneth Svanum vært i aksjon i SeaBest Invitational, på den berømte PGA Tour-banen TPC Sawgrass i Florida. Pettersen leverte scorer på 76, 76- og 83 slag på vei til en delt 46. plass, mens fjorårets Mørk Masters-vinner Svanum endte 21 plasser bak ham etter runder på 79, 83- og 82 slag.

 

Francis Marion endte på 11. plass av totalt 15 lag i lagkonkurransen.

 

Resultater

 

Av øvrige nyheter fra den amerikanske collegearenaen har Tonje Daffinruds coach ved Denver, Sammie Chergo sagt opp etter 15 år i stillingen. Nåværende assistenstrener Erik Billinger vil ta over midlertidig mens Denver leter etter en erstatter.

 

– Etter 15 fantastiske år, har jeg bestemt meg for å tre av som DUs coach. Jeg er stolt av det solide fundamentet vi har bygget her på DU, men jeg gleder meg nå til å forfølge nye muligheter som har åpnet seg for meg. Jeg er også veldig takknemlig for å ha jobbet med så mange fantastiske student-utøvere, og i meg vil jeg alltiv være en «Pioneer», sier hun til Denvers nettside.

 

Tonje Daffinrud er norsk collegegolfs høyest rankede spiller uavhengig av kjønn. Fjorårets sølvvinner i NM var senest i høst ranket som nummer 10 i NCAA-systemet (National Collegiate Atheltic Association).