Hva har Jon Rahm, Tony Finau og Adam Scott til felles? Jo, de ligger alle et slag bak Viktor Hovland etter to runder av en av golfverdenens mest prestisjetunge turneringer. 

Oslo-gutten hadde allerede gjort sju birdies (og en bogey) da spillet ble stoppet på grunn av et skummelt værvarsel. Da hadde Hovland ett hull igjen å spille, hull nummer 18 på South Course, et par 5.

Viktor Hovland befester sin posisjon i verdenseliten, og kjemper om en av sportens mest prestisjetunge titler. (Foto: Getty Images)

 

På det tidspunktet lå Hovland likt med kobbelet av verdensstjerner. Da han var ferdig tronet han alene på topp. Birdie på det attende, 65 slag på runden, minus ni totalt. 

Kristoffer Ventura fikk det lang tøffere i California, og misset cuten.

Prestisjeturnering

Turneringen på Torrey Pines regnes som den første store turneringen i kalenderåret. Her stiller alle de største stjernene, Tiger Woods har vunnet denne turneringen åtte (!) ganger. Det sier det meste om hva denne turneringen betyr for de aller beste.

Tiger Woods har vunnet turneringen på Torrey Pines utrolige 8 ganger. Nå er han ryggoperert og stiller ikke til start. (Foto: Getty Images)

Det var også her Henrik Bjørnstad leverte det som lenge var regnet som den beste prestasjonen noensinne av en mannlig golfspiller, da han ble nummer 10 i 2006. 

Den prestasjonen har Hovland overgått senere. Mange ganger.

Etter en litt skuffende sesongstart på Hawaii har Hovland tatt seg en turneringspause, og den ser ut til å ha gjort ham godt.

Nå er sitter han i førersetet. Bak ham jager et kobbel av sultne golfstjerner. Men Viktor Hovland har bevist at han har det som skal til for å vinne turneringer, og nå kan han gjøre det igjen. Det er bare å benke seg før to spennende avslutningsrunder på en av verdens mest kjente golfbaner.

Leaderboard