«Alle» sportsinteresserte, både i og utenfor golfmiljøet, hadde en mening om Suzann Pettersen etter høstens Solheim Cup i Tyskland. Oslo-golferen fikk store deler av golf-verden mot seg, etter å ha utnyttet en nybegynnertabbe fra amerikaneren Alison Lee på søndagen.

Hun ble i ettertid anklaget for usportslig oppførsel, men Tutta nektet hardnakket for at hun hadde gjort noe galt. Morgenen etter gjorde hun imidlertid plutselig en helomvending, og publiserte en lang unnskyldning. Uken etter stilte hun opp i et intervju i The Golf Channel, der hun pratet om hendelsen i Tyskland – og reaksjonene i kjølvannet av den. 

Golf Channel tok denne uken en prat med de involverte partene, Tutta, Alison Lee og Lees spillepartner i Solheim Cup, Brittany Lincicome, mens de stod på rangen og trente hver for seg før ukens sesongfinale av LPGA-touren i Florida. Dette blir Tuttas første turnering på amerikansk jord siden Solheim Cup.

Suzann Pettersen, som etter Solheim Cup har gjort fire topp-10-plasseringer på rad, sier den verste stormen har lagt seg.

– Alt er bra. Det er bra for meg. Det føles som om det hele har roet seg ned på touren, sier Tutta til Golf Channel.

Hun hadde en lang samtale med Alison Lee i Malaysia to uker etter Solheim Cup. Lee sier de to har skværet opp.

– Praten var personlig, og jeg ønsker ikke å dele hva som ble sagt. Jeg ser fortsatt opp til Suzann. Hun er en av de beste golferne her ute, og jeg respekterer henne fortsatt. Det føles som om alt som skjedde er i ferd med å roe seg. Jeg er veldig glad for det, sier Lee.

Brittany Lincicome var krass i sin kritikk av Tutta umiddelbart etter Solheim Cup. Under forrige ukes Lorena Ochoa Invitational i Mexico spilte de sammen i åpningsrunden. Der skal Solheim Cup angivelig ikke ha vært et samtaleemne.

– Vi snakket om bryllupet mitt, hennes forhold og alt annet enn det (Solheim Cup journ. anm.). Det tilhører fortiden. Det var hva det var, nå er i venner igjen, sier Lincicome til Golf Channel.

Suzann Pettersen stod fast i trafikken før den tredje runden av Lorena Ochoa Invitational. Hun satt på samme buss som Angela Stanford, som beseiret Tutta i den avsluttende singelmatchen i Solheim Cup – og sikret et av de avgjørende poengene i amerikanernes mirakuløse comeback.

Stanford sier til Golf Channel at minnene fra den kontroversielle hendelsen under Solheim Cup fortsatt er til stede – men at det er Suzann Pettersens problem:

– Jeg ønsker ikke å påminne folk på deres feil, men hun gjorde noe galt. Det var ikke noe regelbrudd, men det var usportslig opptreden, som er hva Solheim Cup handler om. Det tente gnisten i oss. Dessverre må hun leve med det, sier Stanford.