Forrige uke markerte starten på årets Ladies European Tour-sesong. Det endte med misset cut for Madelene Stavnar, tidenes yngste norske europatour-debutant. Nøtterøy-jenta, som også er den yngste spilleren på årets tour, synes turneringen var en positiv opplevelse, til tross for at den varte to dager kortere enn planlagt.

– Det var en veldig morsom opplevelse. Det er noe jeg har sett frem til en stund nå. Det var stort å være i Australia, møte helt nye spillere, delta i en helt ny type arrangement og ha mer publikum rundt meg. Det var veldig gøy, sier Stavnar.

En uke før turneringen på europatouren fikk Stavnar sin proff-debut på den australske touren. Der imponerte hun med en 11. plass. 

Stavnar sier hun ikke ble skremt av nivået på spillerne rundt henne på europatouren.

– Det er selvfølgelig veldig mange gode spillere der, og i løpet av uken fikk jeg muligheten til å spille med flere av de beste. Helt ærlig så føler jeg at jeg ikke er så langt unna dem. De spiller utrolig god og stabil golf, uke etter uke. Jeg har noen ting jeg må forbedre i spillet mitt for å være like jevn på det samme nivået, men jeg vet at når jeg spiller mitt beste, er det ikke mye som skiller meg fra dem.

Profflivet kom brått på for Stavnar. Hun er nå i full gang med arbeidet med å finansiere 2017-sesongen.

– Det kom brått på. Jeg fikk ikke så god tid på meg til å bestemme meg for om jeg skulle bli proff eller ikke. Jeg får heldigvis veldig god støtte fra golfforbundet, og jeg har også fått noen private sponsorer. Men det hadde absolutt ikke skader med noen flere, jeg er åpen for invitasjon, smiler Stavnar, som nå må prioritere skolearbeid de kommende ukene før avreise på Team Norway-samling i Orlando i starten av mars.

Hennes neste turnering på europatouren blir i Marokko 13. april.