Den 19 år gamle amerikaneren startet dagen i delt ledelse sammen med Michelle Wie, men rykket i fra både henne og resten av feltet med en bogeyfri avslutningsrunde på 68 slag – dagens laveste runde. Det ga henne en seier på tre slag over Michelle Wie.

 

– Dette var en fantastisk dag. Å starte med en birdie hjalp definitivt. Jeg var så klart nervøs på det første utslaget, men dette er hva jeg har trent for. Det føles fantastisk å få en majorseier under beltet, sa en henrykt Thompson til lpga.com etter runden.

 

Med seieren ble hun også tidenes nest yngste majorvinner. Alle av Thompson sine seiere har kommet mens hun har holdt ledelsen før siste runde.

 

– Det er en utrolig følelse. Å vinne en major var ett av mine hovedmål før denne sesongen, og jeg har alltid drømt om å vinne Kraft Nabisco. Det er mye historie bak denne turneringen, og det er en drøm som har blitt oppfylt.

 

Ofte avgjøres majorer ved at det gjøres feil av en spiller som åpner døren for en annen. Men søndag var det ikke Michelle Wie som tapte turneringen – det var Lexi Thompson som vant den.

 

– Lexi spilte utrolig golf i dag. Hun spilte sannsynligvis det beste jeg noensinne har sett henne spille. Hun slo ballen så bra, og senket alt. Det var vanskelig å forsøke å ta henne igjen, men jeg er glad på hennes vegne. Jeg er virkelig stolt av henne, sier Wie som også jaget sin første majortriumf.

 

Suzann Pettersen glimret med sitt fravær denne uken, etter at hun måtte trekke seg på grunn av kink i ryggen. En som savnet henne var australieren Minjee Lee, som ble feltets beste amatør på 24. plass.

 

– Jeg ønsket virkelig å spille med Suzann Pettersen denne uken, men hun kunne dessverre ikke spille. Hver gang jeg har sett golf på TV har hun alltid vært min favoritt. Jeg liker hvor bestemt hun er, det er lett å se. Hun spiller fantastisk, sier Lee.