Norges Golfforbund hadde forrige uke en delegasjon på plass i Denver under Solheim Cup for å diskutere en norsk søknad til 2019-utgaven av turneringen.

 

Landet som skal arrangere Solheim Cup forplikter seg også til å arrangere Junior Solheim Cup i dagene før turneringen. Golfpresident Finn H. Andreassen avslørte til Norsk Golf tidligere denne uken at NGF utforsker muligheten for å legge juniorturneringen utenfor Østlandet.

 

– Et av spørsmålene vi hadde til LET-styret var om det var tenkbart å arrangere juniorturneringen for eksempel i Bergen eller Lofoten. Vi ønsker å vise frem så mye som mulig av Norge. De ga oss ikke noe svar, men primært ønsker de alt samlet på et sted. Vi skal uansett sjekke om det er mulig å få til, sa Andreassen til Norsk Golf.

 

Les også: NGF presenterte Solheim Cup-planene

 

Foreløpig har Oslo, Miklagard, Losby og Larvik Golfklubb meldt sin interesse for å arrangere turneringen.

 

Skal vi tro Lofoten Golf Links sin daglige leder, Frode Hov ønsker planlegger også de å melde seg på i kampen.

 

Internasjonal appell

 

– Vi har vært i kontakt med golfforbundet og kommer til å fortsette å ha en dialog fremover for å vinne konkurransen, men jeg tenker enda større: Vi må få Solheim Cup til Lofoten, sier Hov i onsdagens papirutgave av Lofotposten.

 

Hov poengterer at det krever flere år med planlegging for å få på plass en turnering i denne størrelsen.

 

– Vi bygger en golfbane til mange millioner kroner som vil være i verdenstoppen. Hvis forbundet ønsker noe spesielt mener vi at vi er den rette banen å legge en slik turnering til. Den vil ha en helt annen internasjonal appel enn en ordinær bane i Oslo. Når vi er ferdig med 18 hull vil den være i særklasse i Norge.

 

– I tillegg har Lofoten god overnattingskapasitet. Får vi et slikt arrangement kan vi profilere Lofoten på en helt ny måte. Får vi en ny flyplass kan vi gå offensivt ut og si at vi kan gjennomføre dette i Lofoten. Vi er avhengige av infrastrukturen, fortsetter Hov overfor Lofotposten.

 

Lofoten har et bredt kontaktnett gjennom sitt samarbeid med Troon Golf, verdens største managementselskap innen golf. Troon samarbeider allerede tett med Solheim Cup, og Hov sier ingen andre norske klubber har det samme nettverket som Lofoten.

 

 

Flyplass avgjør

 

Les også: Pettersen fronter Nord-Norge

 

Suzann Pettersen er golf-Norges viktigste ambassadør internasjonalt, og kan også spille en viktig brikke for å få Solheim Cup til Lofoten. For noen uker siden signerte hun en avtale om å bli Lofotens nye ambassadør.

 

Skulle Lofoten offisielt kaste seg på i kampen om Solheim Cup vil Tutta stå med et bein i hver leir. Hennes hjemmeklubb Oslo GK er også med i kampen. Men før den tid gjenstår en del arbeid med å overbevise folket på Ullevaal Stadion.

 

– Det skal vi bruke tid på å gjøre nå i høst. Vi skal invitere dem opp hit for å vise frem anlegget. Men det meste faller på infrastrukturen. Får vi det på plass kan vi gjøre mange slike ting i fremtiden, både vi, Arctic Race of Norway og andre. Vi ønsker å få en raskest mulig avklaring fra Avinor om planene deres, sier Hov til Lofotposten.

 

 

Dersom Lofoten får større flyplass, og klubben kaster seg på i Solheim Cup-kampen, hvem mener du da er den mest aktuelle norske kandidaten? Oslo, Miklagard, Losby, Larvik eller Lofoten? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!