Ingen stor overraskelse, kanskje, for veteranen ble raskt nevnt som en av potensielle etterfølgere til Corey Pavin. Men nå skal det altså være klart.

Davis Love III hadde ikke mye suksess mot Jose Maria Olazabal som spiller i Ryder Cup, men nå får han muligheten til å se hvordan han klarer seg som kaptein mot spanjolen. At Olazabal blir Europas neste kaptein, regner de aller fleste for å være i boks, selv om heller ikke det er bekreftet.

Den offisielle utnevnelsen er ikke før på torsdag, men Associated Press har snakket med to «officials» som er med i utvelgelsesprosessen, og de bekrefter at Love III blir kaptein.

Love III har spilt på seks Ryder Cup-lag, og han vant det avgjørende poenget på The Belfry i 1993. Men han har bare spilt på ett vinnende lag til, og det skjedde i 1999. Når det gjelder vunnet, delt og tapte kamper, er Love III 9-12-15.

Love III møtte Olazabal i den aller første Ryder Cup-turneringen i 1993. Sammen med Tom Kite vant Love III 2&1 over Olazabal og Seve Ballesteros – den mest suksessrike europeiske duoen noensinne. Det ble med den seieren. Olazabal vant de fire andre gangene de spilte mot hverandre.

Love III har en majorseier og 20 titler på PGA-touren. Bare Tiger Woods, Phil Mickelson og Vijay Singh har flere blant dagens aktive.

– Han blir en fantastisk kaptein. Han har spilt på et tonn av lag, og han er fortsatt der ute sammen med alle gutta, sier Steve Stricker.

Love III begynte 2011-sesongen på Sony Open, der han ble nummer ni. Amerikaneren var for øvrig visekaptein i oktober da Europa vant på Celtic Manor.

Neste Ryder Cup blir avholdt i Medinah i 2012.

Kilde: Associated Press