Mike Shaffer lover å sette opp banen så vanskelig som mulig når turneringen slår i gang i juni. Om spillerne starter å klage sier Shaffer at  han vet at han gjør jobben riktig.

 

– Om de begynner å klage og sutre, da vinner jeg. Det er slik jeg ser på det. Jeg har spart nok penger til pensjonen min. Noen kommer til å klage. Så har man de spillerne som holder tyst, konsentrerer seg og gjør sitt beste. Som i den virkelige verden. Jeg har alltid sakt at de beste greenene er når ballen fortsetter å rulle perfekt de siste tre meterne. Og kommer det et lite vindpust blir putten raskere og raskere. Greenen burde være som glass, sier Shaffer i et intervju med Philadelphia Inquirer.

 

Slik det seg hør og bør i U.S. Open er det ikke bare greenene som skal være tøffe. U.S. Open er den eneste majoren hvor vinnerscoren ofte er over par etter fire runder, og om Shaffer får viljen sin skjer det samme i år.

 

– Roughen blir høyere, og greenene blir veldig mye tørrere. Vi kommer til å ta en god del større risker enn vi pleier, men vi skal ikke overdrive. I mitt yrke er det forventet at vi skal drepe ugress. Dersom en av spillerne havner i en flekk med kløver så tenker jeg at et spiller som Angel Cabrera kan takle det slaget, men at Tiger ikke kommer til å takle det fordi han studerte på Stanford, sier Shaffer og insinuerer at verdenseneren ikke kommer til å akseptere ugress i roughen.

 

Shaffer forklarer videre at han vil be om råd fra USGAs Mike Davis om det skulle begynne å regne.

 

– Om det regner er det ikke mye vi kan gjøre. Da må jeg ta et møte med Mike Davis. Han vet hvordan spillerne tenker når det regner. USGA har alltid ønsket å beskytte banens par i U.S. Open, og Merion har ikke de 350 ekstra meterne som Bethpage, Oakmont og Pinehurst har. Men banen er så bra fordi man kan sette den opp på så mange ulike måter. Vi har noen ess ermet. De er jo verdens beste spillere.

 

Hvilke turneringer synes du det er morsomst å følge på TV? Når spillerne peprer flaggene på jakt etter birdies, eller turneringer hvor det må jobbes hardt for hvert eneste par?