Torsdag klinte nord-iren til med en åpningsrunde på ni under par (63) – og det til tross for en dobbelbogey på scorekortet. McIlroy trengte bare å bruke putteren 22 ganger i løpet av runden, og endte med syv birdies, to eagles og den ene dobbelbogeyen på scorekortet.

 

– Jeg har forberedt meg bra til denne turneringen. Jeg kom hit og trente tidlig tirsdag morgen, og hadde en god økt på rangen i går. Jeg har fått lagt ned mye arbeid i det siste, og det ser ut til å betale seg, sier McIlroy i følge pgatour.com.

 

Forrige ukes seier var McIlroys første på Europa-touren siden november 2012. På PGA Tour har han ikke vunnet siden september samme året. Men resultatene viser at han nærmer seg: Han har topp 10-plasseringer i sine fire siste starter på PGA Tour.

 

(Artikkelen fortsetter under videoen)

 

 

 

– Det kommer seg. Jeg har spilt veldig bra, og levert noen virkelig gode scorer. Det har vært noen få hull som har ødelagt for meg og som plutselig har ødelagt turneringen. Forrige uke hindret jeg det, og det er først og fremst fordi jeg slo gode golfslag, og klarte å begrense skadene hver gang jeg kom i trøbbel.

 

McIlroy begynte å slite med smerter i kneet midtveis i runden, uten at det virket å plage ham nevneverdig i selve slagene.

 

– Jeg bruker metallspikes, så noen ganger kan foten sette seg litt fast i bakken og man vrir kneet litt for mye. Jeg tror det er hva som skjedde. Kneet er litt ømt og hovent. Jeg skal til fysioen nå for behandling og litt is på det, så er det forhåpentligvis OK til imorgen.