Den soleklare verdenseneren vartet opp med en oppvisning av de sjeldne i fredagens andrerunde av WGC-Bridgestone Invitational på Firestone – en turnering han har vunnet syv ganger tidligere. 

 

Tiger har gitt seg en ledelse på hele syv slag til helgen, og det ser ut som det må et lite under til om noen skal klare å ta ham igjen.

 

Tiger Woods eksploderte ut av startgropa, og hans birdie, eagle, birdie-start satte tonen for resten av runden. Woods var utrolig nok ni under par med fem hull igjen å spille, og trengte «bare» å gå de siste fem hullene to under par for en 59-runde.

 

Noen løse utslag ødela imidlertid for muligheten, men Woods deppet ikke nevneverdig over å til slutt signere for 61.

 

– Jeg kunne ha klart det (59 journ. anm.), jeg har gjort det før (under en treningsrunde hjemme på Isleworth).  Jeg følte meg avslappet, og hadde jeg ikke gått 59 før hadde nok historien vært annerledes. Men i dag var jeg «bare» ni under, den gang var jeg 13 under par.

 

– Jeg var i sonen i dag. Fire under etter tre er alltid bra, og jeg klarte å bygge på det videre. Jeg senket noen viktige putter for par, og holdt momentumet gående, sa Woods til Golf Channel.

 

Tiger brukte utrolig nok bare 22 putter på runden, og 61-runden var fem slag bedre enn dagens nest beste score, og hele ti slag bedre enn feltets snittscore. Han fortalte i presseboksen etter runden at de lange par-puttene han senket smakte bedre enn birdieputtene.

 

På det sjette hullet slo han utslaget bak et tre og måtte chippe ut sidelengs. Derfra slo han sekserjernet mitt på green, og senket den lange par-putten. Da skjønte mange at dette var ment å være Woods sin dag.

 

Tiger fortsatte å renne i putter. Etter å ha vært i trøbbel på det 18. med to besøk i skogen hadde han en lang par-putt fra greenkanten for å unngå dagens eneste bogey. Ballen rullet så klart i, og Tiger knyttet neven mot himmelen. 

 

Woods sin nærmeste utfordrer før «moving day» er fjorårsvinner Keegan Bradley og engelskmannen Chris Wood som ligger delt på seks under. Men det er ikke mange som levner de mye håp.

 

– Jeg håper på å bli skikkelig het i helgen, og forhåpentligvis klare en andreplass, spøkte Adam Scott.

 

Se video av Tigers ekstreme runde under!