En avslutningsrunde på en under par holdt akkurat for Hunter Mahan, da han beseiret svenske Carl Pettersson med ett slag i Shell Houston Open. Dermed ble han den første på PGA-touren til å vinne to ganger i 2012.

 

29-åringen leder nå FedEx Cup-listen, og klatret samtidig til fjerdeplass på verdensrankingen. Det gjør ham til den høyest rankede amerikaneren på listen.

 

– Det er ganske surrealistisk å tenke på det. Det beviser hva jeg er kapabel til, sa han etter runden.

 

Mahan føler det først og fremst er det mentale aspektet ved spillet som har hjulpet ham til å utvikle seg ett steg videre. Han sier arbeid med idrettspsykologen Jim Murphy fra Canada har hjulpet ham når han spiller under press.

 

– Det er fort gjor å la tankene fly avgårde og bli streng med seg selv. Det er hva jeg pleide å gjøre. Jeg forsøker å ha mer tro på meg selv.

 

Seieren var Mahans femte i karrieren. Han har seks topp 25-plasseringer på syv starter i år, inkludert finaleseieren over Rory McIlroy i Math Play Championship i februar.

 

– Man må bare nyte dette. Det er slike situasjoner man jobber for, det er disse situasjonene som er morsomme.

 

Med to seiere på kort tid og proppfull av selvtillit, skal man ikke se bort i fra at Mahan blir å regne med denne uken på Augusta National. En som ikke får spille der er Ernie Els, som søndag misbrukte sin siste mulighet til å spille seg inn i turneringen. Els trengte seier, men delte til slutt 12. plassen. US Masters kan forsatt gi ham en spesialinvitasjon, slik de gjorde for Greg Norman i 2002, men Els sier han ikke ville tatt den imot.

 

– Å gå gjennom alt dette for så å motta en invitasjon – jeg ville ikke tatt den imot. De kunne beholdt den, konstaterte en skuffet Els.