Suzann Pettersen kunne ikke bedt om noen bedre start på avslutningsrunden av Wegmans LPGA Championship, da hun gjorde tre birdies på de første fem hullene. De tok henne til fem under par sammenlagt, og etter å ha startet dagen to slag bak teten var hun plutselig alene på toppen av leaderboardet.

 

31-åringen skulle riktignok gjøre bogey på det 6. hullet for å falle tilbake i delt ledelse, men slo raskt tilbake med nok en birdie to hull senere. Dessverre skulle to strake bogeys sent i runden sette kjepper i hjulene for hennes jakt på sin andre majortittel og niende seier på LPGA-touren.

 

Med bogeys på det 13. og 14. hullet befant Tutta seg plutselig to slag bak kineseren Shanshan Feng, som imponerte stort. 22-åringen holdt hodet kaldt hele dagen, og uten en eneste bogey på scorekortet tok hun seg forbi Tutta og de fem andre som lå foran henne da dagen startet. 

 

Med en avslutningsrunde på fem under par vant hun med to slag på Tutta, Stacy Lewis, Karrie Webb, Mika Miyazato og lederen før runden, Eun-Hee Ji, som alle delte andreplassen. Feng ble med seieren tidenes første kinesiske majorvinner.

 

Selv om det ikke holdt til seier for Tutta, var plasseringen hennes beste for sesongen. Tatt i betraktning standarden hun har satt seg har sesongen så langt vært en skuffelse, men med noe bedre resultater de siste ukene har Oslo-jenta forholdt seg optimistisk. Før søndagens andreplass var 6. plassen i LPGA Lotte Championship i april hennes beste plassering for året, og også hennes eneste topp ti-plassering.

 

– Det var en veldig god uke. Jeg følte meg i god form hele veien, og da er det kjipt å komme to slag «short», sa hun til Nettavisen etter runden.

 

Nå vender hun blikket mot Canada og Manulife Financial LPGA Classic i Ontario 21. juni. Tutta har vunnet på kanadisk jord tidligere. I 2009 gikk hun til topps i CN Canadian Women’s Open.

 

– – – – – – – 

 

Runde 3

Suzann Pettersen skal kjempe om sin andre majorseier i karrieren søndag. Hun ligger bare to slag bak teten i Wegmans LPGA Championship.

Suzann Pettersen ble i 2007 den første norske spilleren noensinne til å vinne en majorturnering, da hun klatret helt til topps i LPGA-mesterskapet. Nå, fem år senere ligger hun godt plassert til å kunne vinne turneringen igjen.

 

31-åringen har levert solid spill hele uken, og noterte seg for ukens andre 71-runde (-1) lørdag. Tutta fikk en tung start med dobbelbogey på det andre hullet, men viste mental styrke da hun slo tilbake umiddelbart med to strake birdies umiddelbart. 

 

Med to birdies, en bogey og 11 par på scorekortet i innspurten, deler hun nå tredjeplassen med formsterke Stacy Lewis, Giulia Sergas og Inbee Park, kun to slag bak lederen Eun-Hee Ji fra Sør-Korea. Hun skal gå i lederball med australieneren Karrie Webb på søndag.

 

Ji står med kun to LPGA-titler i karrieren, men med seier i U.S. Women’s Open i 2009 har hun erfaring med å vinne majortitler.

 

Etter en noe skuffende sesong så langt for Suzann Pettersen rent resultatmessig, representerer ukens turnering en ypperlig mulighet til å kunne få sesongen tilbake på rett spor. Resultatene hennes har gradvis blitt bedre de siste ukene, og lørdag følte hun at alt klaffet.

 

– I dag stemte alt fra tee, utslagene traff og det var bare noen veldig få som ikke traff fairway, sa hun til TV 2 Sporten etter runden.

 

Hun forteller at Ji i tet, og Paula Creamer slaget bak på 7. plass, utgjør de strøste truslene søndag.

 

– De er begge spillere for de store anledninger, og har vunnet majorturneringer før. De kan fort gjøre det igjen, sier hun til TV 2.

 

Tutta tar fatt på den spennende sisterunden kl. 20.24 norsk tid. Hun går i ball med Inbee Park fra Sør-Korea.

 

– – – – – – 

 

Runde 2

Det er duket for en spennende helg i Wegmans LPGA Championship. Med to runder igjen er hun bare to slag bak teten.

En god plassering her vil være en perfekt anledning å få sesongen tilbake på skinner. Tutta har gradvis levert bedre plasseringer de siste ukene, med med bare en topp ti-plassering så langt denne sesongen har sesongen vært en skuffelse så langt rent resultatmessig.

 

Fredag gikk Tutta Locust Hill Country Club  på par, og ble dermed værende på en under par sammenlagt. Tutta leverte solid golf hele dagen, men pådro seg en lei dobbelbogey på det 12. hullet. I tillegg til denne kunne hun notere seg for fire birdies og to bogeys.

 

Tutta deler 6. plassen med fem andre spillere i det som er et meget jevnspilt leaderboard. Sør-koreaneren Se Ri Pak leder på tre under par, mens hele 30 spillere har fem slag eller færre opp til henne. Vi minner om at Tuttas forrige seier kom i Safeway Classic i august i fjor. Seieren i LPGA Championship står som hennes eneste majorseier, og også eneste norske majorseier noensinne.

 

Det var som vanlig knyttet enorme forventninger til verdensener Yani Tseng denne uken, som er tittelforsvarer i turneringen. Fredag måtte hun heller fokusere på å klare cuten, og med en andrerunde på tre over par klarte hun det med ett slags margin.

 

Runde 1

Suzann Pettersen ligger bare to slag bak teten etter åpningsrunden av årets andre majorturnering, Wegmans LPGA Championship.

Tutta åpnet med en runde på en under par på Locust Hill Country Club i New York, og ligger dermed på 11. plass etter en meget jevnspilt åpningsrunde.

 

Tutta deler sin plassering med fem andre spillere, og har samtidig bare ett slag opp til de åtte spillerne som deler tredjeplassen. På toppen av leaderboardet åpnet spanjolen Beatriz Recardi og Ryan O´Toole fra USA med runder på tre under par. Tutta spilte solid og stødig golf hele dagen, og kunne notere to birdies, kun en bogey og 15 par på sitt scorekort.

 

Forhåpentligvis klarer hun å holde det gående i tre dager til. Med kun en topp ti-plassering så langt denne sesongen har Tutta falt fra nummer 2 til nummer 5 på verdensrankingen. Foran henne ligger nå Yani Tseng, Na Yeon Choi, Stacy Lewis og Ai Miyazato.

 

Formsterke Stacy Lewis har vunnet to av sine siste tre turneringer, inkludert forrige helg, og ligger slaget bak Tutta på delt 17. plass. 

 

Verdensener Yani Tseng hadde en tøff start på sitt tittelforsvar, og ligger fire over par. Det holder kun til en delt 80. plass.

 

Tutta møtte pressen i forkant av turneringen for en kjapp Q&A om banen. Her er det hun hadde å si:

 

LPGA: Hva er nøkkelen til å spille bra på Locust Hill?

Tutta: Man må drive ballen bra på denne banen.

 

LPGA: Hvordan passer banen spillet ditt?

Tutta: Små greener, så man må være god med jernene. Det er en av mine styrker.

 

LPGA: Hva er dine favoritthull?

Tutta: 17 er er fantastisk par 5.

 

LPGA: Hva er favorittingene dine å gjøre når du er i Rochester?

Tutta: Jeg liker å slappe av uten å gjøre noe, spare energi.