– The Masters er min favorittmajor. Sannsynligvis fordi jeg har sett den så mange ganger, og fordi jeg har spesielle minner derfra i 2010. Det er definitivt en miks av nervøsitet og spenning. Det er ikke noe tvil om at spenningen er til å ta å føle på. Avhengig av hvordan runden utvikler seg, legger nervene seg litt, men de forlater det aldri helt i en slik turnering!

 

Matteo Manassero reflekterer overfor golfinabudhabi.com hvordan det er å pegge opp på Augusta National, når The Masters markerer starten på majorsesongen. Selv om turneringen er det gjeveste man kan vinne som golfspiller, sier italieneren at forberedelsene er de samme. Han ankom Augusta National på torsdag, for første gang på tre år.

 

– Dette er første gang jeg deltar der som proff. Jeg ønsker å føle meg så godt forberedt som mulig. Det legges alltid inn litt ekstra innsats før en major, og spesielt på Augusta hvor lengdekontroll er så viktig på greenene. Forhåpentligvis kan jeg bygge på erfaringene fra tre år siden. Jeg har utviklet meg og slår mye lengre enn da. Nå vet jeg hva jeg kan forvente meg av atmosfæren, og det er en stor fordel.

 

Han sier at nøkkelen til suksess på Augusta National er å luke vekk bogeyene på scorekortet. 

 

– Derfor er det vanskelig for meg å formulere noen spilleplan i forkant. Jeg vet ikke hvilke linjer jeg skal slå fra tee eller hvilken kølle, for jeg slår så annerledes nå enn for tre år siden. Men Augusta er et sted man må være virkelig smart. Man må respektere banen! På par 5-hullene for eksempel, om du legger deg opp er det aldri enkelt å gi deg selv en realistisk birdieputt. Nøkkelen er å ikke gi bort for mange slag, og klarer man det vil man gjøre det bra.

 

(Kilde: golfinabudhabi.com)