Tekst Ole-Morten Rosted

– Jeg var heldig under turneringen i Norge, men noen sommer var det ikke akkurat. Nå setter jeg kursen for Dubai de neste to ukene for å trene, forteller Marianne.

Sarpsborg-proffen er godt fornøyd med tingenes tilstand om dagen.

 – Jeg spiller god golf og treffer ballen bra fra tee til green. Det har ikke vært like bra, når putteren skal brukes. Vet ikke hva som har skjedd, men å få ballene i hullet har ikke vært lett, medgir hun.

– Du fikk hjelp før turneringen i Norge?

– Det ble to økter med putteguru Jon Karlsen. Ingen tvil om at det var meget positivt for mitt vedkommende. Det ble bedring med en gang og jeg føler meg litt tryggere. Fortsatt er det ikke helt bra. Jeg må opp enda et knepp når det begynner å dra seg til med konkurransene igjen.

 

Skaden

 – Hvordan forholder skadeproblemene seg?

 – Det går stort sett og jeg har blitt mye flinkere til å lytte til kroppen. Så fort jeg kjenner at ikke alt er som det skal være, er det bare å ta det litt roligere. En ting har jeg lært, og det er at man ikke trosser slike problemer, forteller Skarpnord.

– Blir det ikke for varmt i Dubai?

– Der nede er du bare nødt til å legge om døgnrytmen. Det blir veldig varmt utover dagen. Det medfører at det gjelder å komme seg grytidlig opp hver morgen, for å gjøre unna økten på formiddagen.

 

Ikke helt fornøyd

– Hvordan ser du på golfen framover?

– Så langt denne sesongen etter comebacket, har spillet variert veldig. Det har det gjort nærmest fra dag til dag. Det var heller ikke helt uventet for meg, og nå blir det å jobbe for stabiliteten.

Hun legger ikke skjul på at hun ikke på noen måte er fornøyd med resultatene på Ladies European Tour.

– Jeg hadde håpet at det skulle gått litt raskere å komme tilbake. Det er bare å smøre seg med den tålmodigheten som skal til. Troen har jeg helt klart på at jeg skal klare det. Enkelte turneringer har også vært bra.

 

Lite tid hjemme

 – Det blir ikke lange tiden du oppholder deg i Norge?

 – Det er faktisk ikke noen turneringer på Ladies European Tour i juli, derfor var det godt at jeg fikk Lady Norwegian Challenge.

Hun medgir att nesten en måned uten turneringer blir  i lengste laget.

– Hva er målsettingen for sesongen nå?

– Jeg har ikke satt noen. Bare håper at spillet blir bedre og bedre hele tiden. Blir det slik, er jeg fornøyd, sier golfproffen.