Marita misset cuten i sesongstarten

Marita Engzelius misset cuten i sin første Symetra Tour-turenring for året.

Oslo-jenta startet lørdagen på riktig side av cutstreken, men falt utenfor topp-70 med en 76-runde (+3) på andrerunden.

Engzelius gjorde fire bogeys, en trippelbogey, samt tre birdies på runden. Det var ett fattig slag unna å få med seg søndagens sisterunde.

– Veldig skuffet over dagens runde. Jeg spilte ikke slik jeg ønsker, spesielt fra tee, skrev Engzelius på sin Facebook-profil etter den skuffende runden.

Marita Engzelius hadde alt annet enn en enkel debutsesong som proff i fjor. Med sin kategori 17 på LPGA-touren som hun vant under Q-School i 2012, ble det spådd at Engzelius ville spille rundt ti turneringer på LPGA-touren i 2014. Det ble til slutt bare fire.

Oslo-jenta tilbragte første halvdel av sesongen i USA, på Symetra- og LPGA-touren. På LPGA-touren ble det fire missede cuter. På Symetra Tour klarte hun cuten i fire av de seks turneringene hun spilte, med 6. plassen i Symetra Classic i mai som hennes beste plassering for sesongen.

Engzelius begynte å spille turneringer på LET Access Tour hjemme i Europa fra september. Der klarte hun cuten i fire av fem turneringer, med to 14. plasser som bestenotering.

Engzelius har tidligere uttalt at hun ønsker å rette oppmerksomheten mot Symetra Tour-turneringer i 2014.

Norsk-svenske Caroline Westrup endte til slutt på delt 21. plass.

Runde 1

Marita Engzelius måtte over par i sin første Symetra Tour-turnering for sesongen. Hun var bare halvveis fornøyd med åpningen.

– 2014-sesongen har offisielt startet! 73 på min første runde i år er ok. Aldri gøy med en trippelbogey på scorekortet. Jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg utførte mine arbeidsoppgaver tidlig i runden, men i morgen vil jeg prestere enda bedre, skrev Engzelius på sin Facebook-profil kort tid etter å ha kommet inn på en over par for dagen i Visit Mesa Gateway Classic.

Tre birdies, en bogey og en lei trippelbogeyen ble oppskriften da hun kom inn på en over par for dagen, og delt 51. plass sammen med 17 andre spillere.

Hun har seks slag opp til de seks spillerne som deler teten. En som ligger nærme toppen er Bærums-jenta Caroline Westrup. Hun spiller med svensk flagg på brystet, men er medlem i Bærum GK. Hennes bogeyfrie scorekort bestående av fire birdies holder til en delt 7. plass – bare ett slag bak lederne.