– Jeg spilte egentlig ganske bra begge rundene, sier Thorp beskjedent til Norsk Golf lørdag kveld.
Og det er det fullt mulig å være enig i, etter 11 birdies på de første 36 hullene.

På dagens første runde ble det en del bogeys også, faktisk seks stykker. Den tidligere proffen lå på delt sjuendeplass etter de første atten, to slag over par.

Et voldsomt regnvær over østlandet gjorde forholdene vanskelige for spillerne på Hauger, mange steder var det umulig å droppe seg ut til et tørt sted fra fairway, dermed endte man opp med å slå mange slag fra klissvått underlag. Det gjør lange, krevende Hauger enda tyngre. Uten at det så ut til å prege Thorp altfor mye.

-Jeg bestemte meg bare for å ta det med ro og kose meg der ute. Bogeyene jeg fikk var ikke så mye å la seg stresse av, mange av hullene er veldig krevende og tillegg til at flere av flaggplasseringene er veldig vanskelige.

Flørtet med banerekord

På andrerunden fortsatte bæringen å angripe. Det resulterte i sju nye birdies og bare én bogey. 66-runden er etter det Norsk Golf kjenner til bare ett slag dårligere enn banerekorden.

– På andrerunden kom jeg meg i bedre scoringsposisjoner, traff bedre med innspillene og satte puttene. Jeg misset en kort birdieputt på det nest siste hullet, det var jo litt ergerlig.

Thorp leder turneringen på -4, tre slag foran Fredrik Mangset fra Bærum GK. Bak ham følger fire spillere på +2.

Jentene blir ikke ferdige med to runder på lørdag, når denne artikkelen skrives leder Stina Resen fra Oslo Golfklubb komfortabelt. Hun ligger på -2 når sju hull gjenstår, fem slag foran Karoline Lund fra Losby. Jentene spiller ferdig andrerunden søndag før finalerundene settes i gang.