Det nærmer seg nå ni måneder siden Marius Thorp bestemte seg fra å ta pause fra golfen på ubestemt tid. Thorp er ved siden av Henrik Bjørnstad kanskje det største talentet norsk golf har fostret opp noensinne, men etter en tung debutsesong på herrenes Europa-tour forsvant motivasjonen. Nå er han imidlertid klar for et aldri så lite «minicomeback». 

 

I en tekstmelding bekrefter han at han skal spille Norgescup på Nøtterøy kommende helg, men ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

 

Kilder sier til Norsk Golf at deltagelsen i Norgescup riktignok ikke er en del av noen umiddelbar plan om å begynne satsingen igjen, slik Henrik Bjørnstad gjorde i 2005 da han begynte sitt comeback på det som da het P4 Tour. Bare noen måneder senere kvalifiserte han seg til PGA-touren – etter å ha jobbet som snekkerlæring gjennom 2004-sesongen. 

 

Les også: Thorp legger køllene på hylla

Thorp har siden han har lagt opp vært innom TV2 Sporten i en kort periode, og Norges Toppidrettsgymnas som trener.

 

I følge Norsk Golfs kilder skal Thorp denne gang bare være med for gøy. Bæringens antall golfrunder så langt i år skal angivelig kunne telles på en hånd.

 

Henrik Bjørnstad synes det er gledelig at det fortsatt klør litt i golffingrene til Thorp etter han la opp, men understreker at man skal være forsiktig med å spå noe comeback.

 

– Jeg hørte han hadde spilt en runde på Tyrifjord for litt siden og spilt veldig bra, så jeg tror ikke han stiller helt uforberedt. Det at han skal spille til helgen tyder på at han fortsatt synes golf er gøy. Jeg synes det er supert at han i det hele tatt spiller golf, sier landslagstreneren. 

 

Thorp sin seier i junior-VM i 2006 og silver medal for beste amatør i The Open Championship samme året står som hans største prestasjoner så langt. 

 

Det var fjorårets ECCO Tour Championship i Danmark i august som til slutt ble Thorps siste turnering på touren, bare noen dager etter en oppløftende 9. plass hjemme i Norge i Norwegian Challenge på Hauger.

 

Helgens Norgescup-turnering på Nøtterøy har en rekke kjente navn på startstreken, og med flere hjemvendte collegespillere som returnerer til den norske konkurransearenaen. Mikkel-Bjerch Andresen, Vilhelm Bogstrand, Tor Erik Knudsen, Mathias Schjølberg, Alexander Søbstad, og Kenneth Svanum er blant collegegolferne som skal spille. 

 

Startliste Norgescup