Søndag opplevde Rory McIlroy sin karrieres hittil største nedtur. Han ledet Masters med hele fire slag før den siste runden, men choket fullstendig – særlig på siste ni. Han endte til slutt på en 80-runde, og raste nedover på resultatlisten. Han havnet ikke engang blant de ti beste, og det gjorde fysisk vondt å se på nordiren utpå Augusta.

– Jeg mistet det, og kunne ikke få det tilbake, sa McIlroy etterpå. – Jeg er veldig skuffet, men jeg kommer over det. Jeg må se på det positive i det. Jeg ledet denne turneringen i 63 hull. Kanskje det vil bidra til å bygge litt karakter, la han til.

Han tror ikke han vil få noen psykiske arr etter hendelsen. Det tror heller ikke Sir Nick Faldo, som selv har vunnet Masters tre ganger.

– Rory er ung, og jeg er sikker på at han vil komme sterkere tilbake. Han ble kastet utpå dypet, og dette er et alvorlig dyp. Du er der på egen hånd, ting kommer ut av sync, og du mister tempoet ditt, sa Faldo.

I 1996 ledet Greg Norman Masters med seks slag, bare for å ende fem bak. Norman, som var 41 år på den tiden, vant aldri noen major etter det, og han sier at han vet hvordan McIlroy har det. Og nordiren er bare 21 år.

Faldo er overbevist om at verden bare så vidt har begynnelsen av Rory McIlroy.

Charl Schwartzel vant turneringen med to slags margin ned til Adam Scott og Jason Day. Både Schwartzel og McIlroy fløy sammen til Malaysia etter turneringen, der de denne uken skal delta i Malaysian Open. Schwartzel, som aldri tidligere hadde endt blant de ti beste i en majorturnering, var full av sympati for McIlroy etterpå.

– Det er vanskelig. Hva kan man si? Han er slik en fantastisk spiller, og måten han spilte de tre første rundene på, må man jo bare tro at en majortittel ikke er langt unna for ham. Golf er et merkelig spill. I det ene øyeblikket er du på topp, og i det neste blir du bitt.

Kilde: pgatour.com