Nyheten kom bare tolv timer etter at PGA Tour bestemte seg for å avlyse sin flaggskipturnering The Players Championship på Sawgrass, der spillerne fullførte 18 hull før arrangøren innså at det ikke var forsvarlig å fortsette.

Augusta National håper at The Masters kan spilles på en senere dato i år, og på Twitter skriver en rekke amerikanske golfjournalister at oktober kan være en aktuell måned å arrangere turneringen.

Det vil i så fall bli første gang at turneringen, som ble startet opp i 1934, spilles utenfor mars eller april.

– Til syvende og sist er det helsen til alle involverte i disse turneringene og innbyggerne i Augusta som fikk oss til å fatte denne beslutningen. Vi håper denne utsettelsen gir oss mulighet til å arrangere The Masters og våre amatørturneringer trygt på en litt senere dato, sier styreleder i Augusta National, Fred Ridley.

– Det er veldig kjipt. Hvis jeg ser egoistisk på det, ønsker jeg å spille, men dette er mye større. Man må ta hensyn til mange andre faktorer, og sikkerheten og helsen til alle involverte må være førsteprioritet. Det er ikke noe vi kan gjøre med dette, og slik er den nye virkeligheten akkurat nå, sa PGA Tour-stjernen Justin Thomas da The Golf Channel intervjuet ham på Sawgrass om den nedslående nyheten fredag.

Xander Schauffele finner trøst i at The Masters foreløpig ikke er avlyst:

– «Utsatt» er et trøstende ord. Så lenge de sier at turneringen er utsatt, tror jeg spillerne finner håp i det.

Jon Rahm bryr seg på sin side ikke nevneverdig om hva som skjer med The Masters i 2020:

– Jeg mener det er større problemer i verden akkurat nå enn hvorvidt vi spiller The Masters eller ikke. Så enkelt er det, sier spanjolen.

The Masters blir den femte strake PGA Tour-turneringen som blir avlyst eller utsatt, i tillegg til The Players Championship  og Valspar Championship i Florida, samt WGC-Dell Match Play og Valero Texas Open i Texas.