Rory McIlroy holder hodet kaldt og leder for tredje dag på rad i US Masters. Dette er ikke første gang 21-åringen er med helt i toppen av en majorturnering. Fra før av står han med tre tredjeplasser og en tiendeplass som sine beste resultater i disse turneringene. I US Masters har han en 20. plass fra 2009 som sin beste plassering, mens han i fjor misset cuten. 

 

Selger ikke skinnet

«Moving day» på Augusta ble en dag uten de helt lave scorene, og McIlroy brukte ettermiddagen på å øke forspranget sitt til fire slag. Etter en runde på 70 slag, to under par, ligger han tolv under for turneringen med fire spillere jagende fire slag bak seg. Nord-iren viser en imponerende modenhet, og virker helt ubeveget av presset som følger med å lede en majorturnering. Han spiller meget solid fra tee til green, kliner til med driveren hver gang han har mulighet, og har til gode å treputte på sine tre runder. Selv er han fullt klar over hvor fort det kan snu.

– Jeg tar ingenting for gitt. Jeg har sett før hvor fort det går an å miste en ledelse på denne banen, sa McIlroy i presseboksen etter runden.

Søndag skal han gå i lederball med Angel Cabrera, den eneste blant de åtte øverste på ledertavlen som tidligere har vunnet en major.

En som tydeligvis lot seg imponere av McIlroy var hans landsmann og gode venn Graeme McDowell. McDowell klarte ikke cuten fredag, og brukte dagen på å følge runden til Rory.

– Han sendte meg nettopp en tekstmelding. «Jeg elsker deg» stod det på den. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal tolke det, og om det er ølen som prater eller ikke, fleipet Rory til stor latter blant pressekorpset.

McIlroys runde begynte tregt, og etter tolv hull lå han en over par. På de seks siste hullene avsluttet han med tre under par, og sørget dermed for en liten luke ned til de andre.

 

Ingen amerikanere i topp-syv

Angel Cabrera, Jason Day, K.J. Choi og Charl Schwartzel deler andreplassen på åtte under, mens Adam Scott og Luke Donald deler sjetteplassen på minus seks. Høyest plasserte amerikaner er Bo van Pelt på åttendeplass. Fem spillere deler niendeplassen på fem under, blant dem Tiger Woods som skuffet med to over par lørdag.

Regjerende mester Phil Mickelson ligger på en delt 18. plass, ni bak Rory.

Søndag er det meldt temperaturer på over 30 grader på Augusta, men McIlroy har erfaring med å levere også i varmen. I sine to seire som profesjonell, Dubai Desert Classic og Quail Hollow Championship i North Carolina, vant han begge i intens varme på avslutningsrunden.  

Så gjenstår det bare å se om han klarer å holdet hodet kaldt også søndag. Skulle han vinne vil han bli den nest yngste noensinne til å ikle seg den grønne jakken, og også den første nord-iren.

 

Leaderboard.