McIlroys andrerunde på 68 slag, fire under par gjorde at han fortsatt holdt seg på toppen av leaderboardet med to runder igjen å spille av Dubai Desert Classic. Den 21 år gamel Nord-Iren ligger dermed godt plassert til å ta sin andre seier på Europa-touren. Den første kom nettopp i Dubai Desert Classic i 2009 da han vant med ett slags margin over Justin Rose.

11 under par ligger McIlroy så langt denne uken, ett slag foran Sør-Afrikaneren Thomas Aiken og tidligere verdenstoer Sergio Garcia.

– Jeg følte svingen satt mye bedre i går, men klarte heldigvis å senke noen viktige birdieputter. For ett år siden hadde jeg nok ikke klart å skrapt sammen en så god score med spillet jeg viste i dag. Det viser at jeg er på rett vei, sa unge McIlroy etter runden.

De fleste øyne er nok rettet mot Tiger Woods denne uken som gjør en sjelden opptreden på Europa-touren. Etter å hatt en treg åpning på turneringen med en under par, løsnet det for han dag fredag. Etter runden kunne han levere et feilfritt scorekort med seks birdies og resten par, 66 slag. Det var forøvrig også dagens beste score. Dermed klatret han fra 27. til en delt 5. plass, fire slag bak McIlroy.

Woods gikk i ball med verdensener Lee Westwood og verdenstoer Martin Kaymer de to første rundene, men begge havnet i skyggen av Tiger. Westwood ligger på en foreløpig 11. plass med runder på 69 og 70 slag, mens Kaymer følger ett slag bak på en delt 21. plass.

 

Kilde: europeantour.com

 

Leaderboard