Da golf var tilbake på programmet i OL for første gang på over 100 år under Rio-OL i 2016, glimret mange av de største PGA Tour-stjernene med sitt fravær. Noen mente turneringen ikke var viktig nok, mens andre uttrykte frykt for zikaviruset. En av dem var Rory McIlroy, men et halvt år senere fortalte han i et intervju med den irske avisen The Sunday Independent at den egentlige grunnen til at han trakk seg, var en helt annen: 

Han ønsket ikke å måtte velge mellom å representere Storbritannia eller Irland.

– Ikke alle er drevet av nasjonalisme og patriotisme. Det har aldri vært meg, fordi jeg følte at jeg vokste opp et sted hvor jeg ikke hadde lov til å være det. Patriotisme ble undertrykt, sa Rory den gang.

Nå har han imidlertid bestemt seg for å spille med det irske flagget på brystet når OL braker løs på Kasumigaseki Country Club 30. august, og han blir blant turneringens største trekkplastre sammen med navn som Jon Rahm, Collin Morikawa, Justin Thomas, Xander Schauffele, Bryson DeChambeau, Hideki Matsuyama og Viktor Hovland.

Da han ble intervjuet etter forrige ukes The Open Championship, uttrykte han imidlertid ikke akkurat voldsom entusiasme før avreise til Tokyo.

– Jeg vet ikke om det er så mye å glede seg til. Det kommer åpenbart til å bli annerledes omgivelser enn vi er vant til. Jeg gleder meg til å få en uke med golf under beltet for å forsøke å få spillet mitt tilbake der det skal være. Det er ikke så mye annet å gjøre der.

– Jeg er ikke en veldig patriotisk fyr. Jeg gjør det fordi jeg mener det er den riktige tingen å gjøre. Jeg gikk glipp av det sist, og for at golf skal være en olympisk sport må man ha sine beste spillere der. Jeg føler det først og fremst er golfsporten jeg kommer til å representere i OL, sier McIlroy.