Med en runde på fire under par, 68 slag under fredagens foursome-runde tok Rory McIlroy og Graeme McDowell igjen forspranget på to slag Australia hadde opparbeidet seg i den første runden av Omega Mission Hills World Cup i Kina. 

 

Og australienerne kan prise seg lykkelige over at de fortsatt troner øverst. Duoen rullet i flere lange putter som holdt dem i siget, og et senket bunkerslag for birdie minsket effekten av deres tre bogeys på runden.

 

– Det viktigste for oss er at vi fortsatt leder, og at resten må jage oss. Vi hadde ikke muligheten til å vinne turneringen i dag, men vi kunne lett ha falt langt ned i feltet. Vi må bare være fornøyde med å være der vi er, så får vi bruke morgendagen til å få rytmen tilbake med et mer aggressivt spill, fortalte Australias Richard Green etter runden.

 

Les også: Kanonstart av Australia i VM

 

Rory McIlroy og Graeme McDowell har ved flere anledninger tidligere vist at de er en gift kombinasjon i lagspill, og fredag var intet unntak.

 

– Vi er begge veldig fornøyde med scoren i dag. Man har all grunn til å være fornøyd med en score på 60-tallet når man spiller foursome. Det er fortsatt mye golf som gjenstår, men jeg gleder meg til morgendagens fourballs. Da kan vi være aggressive og gjøre enda flere birdies, sa McIlroy.

 

Irland startet uken som bookmakernes favoritt, og Graeme McDowell insisterer på at de to har enda mer å by på.

 

– Annenhvert slag er et vanskelig format. Vi slet litt med å finne rytmen på de første ni. Rory puttet veldig bra, det var det som reddet oss i dag. Jeg har slitt litt på greenene de siste dagene, men jeg er fornøyd med hvordan jeg slår, og Rory spiller helt utrolig. I morgen skal vi spille aggressivt, og prøve å finne rytmen sammen, forklarer han.

 

Det er jevnt i toppen, og kun seks slag separerer de 20 beste lagene på leaderboardet. Skotlands Stephen Gallacher og Martin Laurd deler tredjeplassen ett slag bak teten (-12), mens Spania, New Zealand og USA er på fjerdeplass med ti under.

 

England, Nederland og Mexico er ni under par, mens vertsnasjonen Kina er et av ni lag ytterlige ett slag bak. Danmark er beste skandinaviske lag på 19. plass, mens Sverige følger på delt 22. plass.

 

Høydepunkter