Nord-iren lar ikke en av PGA-tourens største turneringer stå i veien for å få med seg det som har blitt promotert som et av tidenes største sportshappenings, når to av bokseverdens giganter, Floyd Mayweather og Manny Pacquiao omsider møtes til dyst i Las Vegas til helgen.

Boksekampen er mellom tredje og fjerde dag av WGC-Cadillac Match Play Championship, som i år har blitt flyttet fra Arizona-ørkenen til TPC Harding Park i San Francisco.

Det ser likevel ut til at McIlroy får sin dose ørken til helgen. Riktignok i Nevada.

Harding Park ligger snaue 92 mil unna Las Vegas. Da er det greit å hete Rory McIlroy, og kunne løpe rett fra 18. green til sitt eget privatfly for å rekke begivenheten.

Daily Mail skriver denne uken at verdenseneren har sikret seg billetter ringside til matchen som ringes i gang sent lørdag kveld. Dermed vil McIlroys forberedelser være langt fra optimale, dersom han skulle nå helt til semifinalene som slår i gang tidlig søndag morgen. Skulle han gå hele veien til finalen, vil han risikere å spille til sammen 72 hull på lørdag og søndag!

Endringer

Årets WGC-Cadillac Match Play Championship spilles med helt nytt format, ikke ulikt det man ser under fotball-VM.

Feltet på 64 mann har blitt trukket i puljer på fire og fire, der de beste i hver pulje avanserer til sluttspillet. Tiden der spillere måtte pakke kofferten etter å ha tapt sin første match er nå omme, og hele feltet er garantert å spille både torsdag og fredag.

Til gjengjeld ryker 75 prosent av feltet ut etter fredagens runder.

McIlroy har blitt trukket i den vanskeligste puljen, og skal møte amerikanerne Jason Dufner, Billy Horschel og Brandt Snedeker.

Mange øyne vil også være rettet mot den ferske Masters-vinneren Jordan Spieth. Han får en noe mykere start på turneringen, og er trukket i samme pulje som Lee Westwood, Matt Every og Mikko Illonen.

Se hele oppsettet for turneringen her