PGA National-banen i Palm Beach Gardens i Florida har de siste årene vist seg å være en av de vanskeligste banene på PGA-touren. Når to runder gjenstår av årets utgave av turneringen er 41 spillere under par. Fredag knuste Brian Harman den gamle banerekorden med tre slag, etter å ha gått på utrolige ni under par (61). Han ligger nå to slag bak Tom Gillis og Justin Rose i tet. Slaget bak dem er Rory McIlroy på jakt etter toppen av verdensrankingen.

 

– Fortsatt mye golf som gjenstår. Jeg må bare fortsette å gjøre mer av det samme, fortsette å drive ballen i fairway og gi meg selv mange muligheter. Og senke noen putter, for man trenger ikke å gjøre bøttevis med birdies der ute, sa McIlroy etter sin andrerunde på tre under par.

 

Justin Rose klatret opp i tet etter en strekning med fem birdies på ni hull i midten av runden, og deler ledelsen på åtte under par med ukjente Tom Gillis. Dette er første gang noensinne Gillis er på toppen av et leaderboard på PGA-touren. For Rose sin del så det ut til at han skulle gå av med klubbhusledelse på to slag, men avsluttet med to bogeys på rad.

 

– Man kan ikke spille 36 hull på rad her uten å forvente å få noen blåmerker på veien, sier han.

 

For Tiger Woods sin del har det blitt nok av blåmerker så langt, men med avgjørende birdies på de to siste hullene fredag er han fortsatt med videre. Under «moving day» lørdag er han avhengig av å gå lavt for å kunne hevde seg i toppen. Woods fortsetter å spille solid fra tee til green, men på greenene er det fortsatt rom for forbedring. Fra 9. til det 11. hullet bommet han blant annet tre birdieputter på under tre meter på rad.

 

– Det var fint å få den avslutningen, jeg slet litt i dag og forsøkte å finne rytmen. På en eller annen måte fikk jeg sammen en score, sa Woods som gikk til en under for turneringen. Dermed deler han 31. plassen, syv slag bak teten.

 

 

 

 

(Kilde: pgatour.com)