– Og det kommer fra en europeer, som vet at jeg kommer til å bli plaget av publikum, konstaterte verdenseneren da han nylig gjestet en livesending på TaylorMades Instagram-konto.

– Det kommer åpenbart til å være bedre for europeerne å spille uten fans siden vi da ville sluppet å håndtere noen av de tingene som man mål tolerere, men samtidig ville ikke Ryder Cup bli det samme spektakkelet. Det ville ikke ha vært noe atmosfære. Jeg ville bare ha utsatt turneringen i ett år i stedet for å spille uten fans, sier McIlroy.

Nord-irens kommentarer kommer etter at PGA-direktør Seth Waugh nylig diskuterte muligheten for at det ikke blir noen tilskuere på Whistling Straits i Wisconsin når Ryder Cup går av stabelen.

– Det er vanskelig å se for seg turneringen uten fans. Vi har diskuert om det er noen muligheter for å lage en virtuell tilskueropplevelse, og vi kommer til å forsøke å være så kreative som vi klarer. Det gjenstår å se. Vi vet at i Ryder Cup er tilskuerne spesielt viktige, og det kommer vi til å ta hensyn til. Dette er en veldig unik situasjon.

Rekken med én Ryder Cup-turnering annethvert år er blitt brutt to ganger. Første gang var i forbindelse med andre verdenskrig, da turneringene i 1939, 1941, 1943 og 1945 ikke ble avholdt. 

Andre gang var etter av terrorangrepet 11. september 2001.

Forrige uke ble det klart at PGA Tour planlegger for comeback 11. juni. Mens majorturneringen The Open blir fjernet fra årets turneringsprogram, flyttes de tre resterende majorene til sensommeren og høsten. Så gjenstår det bare å se om det faktisk blir noe av…