Onsdag ble det klart at PGA Tour-spillerne har stemt frem Rory McIlroy som årets spiller på PGA-touren for tredje gang.

Selv om det ble en skuffende sesong i majorturneringene for nord-iren, har han spilt noe av sitt livs beste golf resten av sesongen.

Med tourens laveste snittscore (69,057), tiårets beste «strokes gained»-statistikk (2,551 tjente slag på feltet per runde), hele 14 topp-10-plasseringer og seiere i prestisjetunge The Players Championship, RBC Canadian Open og sesongfinalen Tour Championship, og dermed også FedEx Cup sammenlagt, er det lite å utsette på det McIlroy har prestert uke etter uke.

– Dette gjør meg veldig ydmyk. Det er en bekreftelse på noen av de beslutningene jeg tok på starten av sesongen, og jeg kunne ikke ha vært mer stolt, sa McIlroy da han ble overrasket med «The Jack Nicklaus Award».

Dette er første gang på 28 år at det ikke er den samme vinneren som utnevnes i PGA Tours og PGA of America sin kåring av årets beste spiller.

(Artikkelen  fortsetter under)

Nylig ble Brooks Koepka hedret som årets spiller av PGA of America, og mange hadde ham som favoritt til å vinne PGA Tours utmerkelse også.

Koepka vant i likhet med McIlroy tre turneringer i år, men var ham totalt overlegen i majorene med én seier, to andreplasser og en fjerdeplass.

– Jeg er litt overrasket, innrømmer Rory McIlroy, som sier at han selv stemte på Koepka i kåringen.

At McIlroy likevel stikker av med seieren, viser at tour-kollegaene ikke ser på majorturneringene som den eneste viktige målestokken for en spillers storhet.

– Brooks har hatt to, tre fantastiske år. Jeg synes dette sier mye om hva PGA Tour-spillerne føler er viktig. De synes ikke bare at det er fire uker i løpet av året som er viktig. Det handler om mer enn det. Når vi spiller 25 ganger i året, hvorfor skal bare fire uker telle? spør McIlroy.

– Jeg ønsket å få frem min beste golf hver eneste uke jeg spilte. Topp-10-plasseringene og stabiliteten er et resultat av all jobben jeg har lagt ned. Det største komplimentet man kan få, er at dine kollegaer synes du har gjort noe som er ganske spesielt, slår han fast.