Mens den røde kronen på Nikes nye VR_S Covert-drivere er det som først vil trekke oppmerksomhet, er det hva som skjuler seg under panseret på deres nye beist som er den virkelige revolusjonen.

Den klassiske sålen har blitt fjernet. En uthulning bakerst i sålen, lignende cavity back i jernkøller, har gjort det mulig for Nike å flytte enda mer vekt til hælen og tåen på køllehodet. Tyngdepunktet i køllehodet er også flyttet nærmere slagflaten for en mer penetrerende ballbane som borer seg gjennom luften. Dermed går Nike mot trenden som har vært hos moderne overdimensjonerte drivere de siste årene, der man søker en høyere ballbane.

– Endringen har hjulpet oss å skape en høyere MOI (Moment of Intertia). Det er har også hjulpet oss å flytte tyngdepunktet enda lengre frem. Det gir en noe lavere ballbane. Vi forsøker virkelig å flytte grensene for lengde og tilgivenhet med denne driveren, sier lederen for innovasjon i Nike Golf, Robert Boyd i en pressemelding.

(Se video av køllen nederst i artikkelen!)

Med mer masse i hælen og tåen står køllehodet i mot vridning og unødvendige bevegelser i og ved slagflaten ved feiltreff. Nytt av året er også et oppgradert justeringssystem som tillater deg å justere loften fra 8,5 til 12,5 grader uten å påvirke køllens lie-vinkel. Du kan fortsatt også velge mellom innstillinene draw, fade og nøytral.

NexCor-slagflaten som i fjor fikk sin sin debut i VR_S-driverne har blitt videreført til årets Covert-modeller. Metallet i sweet spot er noe tynnere enn i resten av slagflaten. Nike hevder sweet spot er blitt større, og man vil opprettholde ballhastigheten i større grad ved dårlige treff enn tidligere.

Med sitt køllehode på 460cc, er den sølvtonede VR_S Covert Performance rettet mot spillere som er ute etter en tilgivende driver med en noe høyere ballflukt enn den sorte 430 cc store tour-versjonen.

Nike Covert-serien slippes i februar 2013. Veiledende pris for Performance-driveren er 2 595 kroner, mens Tour-versjonen vil koste 3 595,-.

Så gjenstår det å se om driveren finner veien til bagene til Tiger Woods og Suzann Pettersen, som fortsatt ikke har byttet fra VR-driveren fra 2010. Og kanskje også Rory McIlroy?

Nike har også lansert fairwaywood-versjoner av Covert. Les mer om den nye produktlinjen på Nikes nettsider.

Hva er ditt førsteinntrykk av køllen? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!