Hui, som har gjort det stort i Bergen gjennom restaurantdrift, eiendom, industrivirksomhet og handel, er et av de ivrigste medlemmene og ildsjelene på Meland GK. Nylig skrev Bergensavisen (bak betalingsmur) at han har søkt om å overta nærmere 1170 mål med tomt for 21,5 millioner kroner. Dette inkluderer da golfbanen som er eid av fylkeskommunen.

Da saken ble behandlet i kommunen i november, var innstillingen imidlertid at Hui Gruppen AS måtte gi fra seg 68 mål: 20 mål med dyrket jord og 48 mål skogsareal. Hui Gruppen AS, som ikke har kommentert saken overfor Bergensavisen, har varslet at de vil klage på saken.

Hos Meland GK krysser de fingrene for at han får gjennomslag, og beskriver Hui som «en utrolig spennende eier».

– Å få inn en som elsker idretten, kan bli ellevilt bra. Hui har vært en betydelig bidragsyter til klubben i mange år. De ti golfbilene våre er betalt fra lomma til Hui, sier Arild Helland, daglig leder i Meland GK til avisen.

Styreleder Lars Sverre Skaar sier det er ikke mange forunt å ha en situasjon der en golfelsker som Hui kan komme inn som eier, og håper at en eventuelt ny eier blant annet vil føre til en fornying av det gamle klubbhuset.

– Hvis det kan bli kombinert med de planene Hui Gruppen har for å utvikle næringsvirksomheten i området, må det være vinn-vinn for begge parter, sier Skaar til Bergensavisen.

Les også: Lokal investor vil utvikle Meland for opptil 100 millioner kroner