Forrige uke spilte Suzann Pettersen sin første turnering på amerikansk jord siden Solheim Cup i september.

(Les også: Lee og Lincicome om Tutta: No hard feelings)

I den anledning har sportskommentator i New York Times, Karen Crouse, skrevet en kommentar om den massive kritikken som haglet mot Suzann Pettersen etter de kontroversielle hendelsene i Solheim Cup.

Crouse sammenlikner Tutta-episoden i Tyskland med Phil Mickelson under forrige Ryder Cup i Skottland i 2014.

I pressekonferansen etter sisterunden på Gleneagles, gikk Phil Mickelson hardt ut mot sin kaptein Tom Watson og hans strategi. Men i stedet for å bli kritisert for manglende sportsånd, ble Mickelson i ettertid belønnet med en plass i PGA of America sin nyoppstartede Ryder Cup-arbeidsarbeidsgruppe, som består av et knippe tidligere spillere og kapteiner. Arbeidsgruppen har som hensikt utarbeide en strategi for hvordan USA skal vinne neste års Ryder Cup på hjemmebane.

Det samme iskalde blikket som identifiserer Tiger Woods som en tøff utøver, virker bare usjarmerende når det er Pettersen som psyker ut sine motstandere

Karen Crouse,

New York Times

Også i President’s Cup tidligere i høst skjedde en episode der Mickelson fort kunne blitt gjenstand for mye kritikk, men likevel slapp billig unna:

I en av matchene fant Mickelson ut at han på ulovlig vis hadde byttet ball halvveis, uten å ha meldt fra. Det resulterte i to tapte hull for Mickelson og hans makker Zach Johnson. Likevel klarte de å klore seg tilbake, og delte til slutt matchen mot Jason Day og Adam Scott.

Da Mickelson ble intervjuet om regeltabben etter matchen, valgte han ikke den ydmyke varianten. Han ga i stedet Day og Scott et stikk i siden:

– Vi ga det andre laget to hull. Likevel klarte de ikke å slå oss. Jeg bare sier det, sa Mickelson etter runden.

Karen Crouse i New York Times mener hendelsene med Tutta og Phil Mickelson illustrerer ulike spilleregler for kvinnelige og mannlige utøvere.

«Kvinnelige idrettsutøvere må alltid huske på at fasaden betyr mye. Skjønnhet er like viktig som gudfryktighet. Det er grunnen til at spillerne bruker sminke i turnering, og forsøker å maskere sitt konkurranseinstinkt med klemmer og smil. Det samme iskalde blikket som identifiserer Tiger Woods som en tøff utøver, virker bare usjarmerende når det er Pettersen som psyker ut sine motstandere».

Tuttas trener, Butch Harmon, har trent både Phil Mickelson og Tiger Woods. Han er enig med Karen Crouse som påpeker en forskjellsbehandling:

– Det er absolutt en dobbeltmoral. Det er ikke bra. En ting jeg elsker med Suzann er at hun er et fantastisk konkurransemenneske. Hun forbereder seg, og spiller for å vinne, sier Harmon, som sammenlikner Tutta med verdens beste kvinnelige tennisspiller:

– Hvis du ser på Serena Williams er hun i samme kategori (som Tutta). Folk sier hun er i overkant aggressiv. Nei, hun er veldig, veldig god, og hun har et veldig, veldig sterkt konkurranseinstinkt, konkluderer Harmon overfor New York Times.

(Les også : ​LPGA-ekspert vil at Tutta skal smile mer)

 

Er du enig med Karen Crouse? Fremstår Tutta som mer usjarmerende bare fordi hun er kvinne? Konkurrerer kvinnelige og mannlige idrettsutøvere på ulike premisser? Si din mening i kommentarfeltet under!