Da et enstemmig golfting i forrige måned ga NGF-styret fullmakt til å fremme en søknad om å arrangere Solheim Cup i 2019, var det under forutsetningen at eksterne sponsorer og samarbeidspartnere skal finansiere prosjektet.

 

Hovedutfordringen for å få Solheim Cup til Norge vil bli finansieringen. Arrangementet beløper seg til rundt 90 millioner kroner. Ladies European Tour har rundt halve beløpet inne gjennom sin sponsorpool. Norge må dermed skaffe finansiering for et sted mellom 45 og 50 millioner kroner innen søknadsfristen ved årsskiftet 2014/2015. 

 

Forrige uke ble det kjent at regjeringen vil legge frem et bevilgningsforslag til sykkel-VM i Bergen i 2017 på totalt 30 millioner kroner.

 

Det får golfpresident Finn H. Andreassen til å gni seg i hendene.

 

Han mener 30 millioner i statsstøtte til et VM på sykkel i Bergen bør det danne presedens for Solheim Cup. Hittil har regjeringen ikke gitt støtte til annet enn OL og ungdoms-OL, men har ikke vært villig til å gi statsgaranti til store internasjonale mesterskap.

 

– Med regjeringens vedtak om statsstøtte til et sykkel-VM i Bergen, har de åpnet døra for at vi kan få støtte til et Solheim Cup i Norge, sier en tilfreds Finn H. Andreassen til Norsk Golf.

 

– Det er fantastisk positivt at regjeringen ser verdien av store internasjonale sportsarrangement på norsk jord, og innen vår sport er vel ikke mange større enn Solheim Cup, som vi forsøker å hente hit i 2019. Dette applauderer jeg, konkluderer golfpresidenten.

 

Norsk Golf var flue på veggen da NGF møtte Norges nye kulturminister, Thorhild Widvey til samtale om tilstanden i golf-Norge tidligere i høst. I møtet uttrykte Widvey et ønske om å møte Tutta før jul. Tirsdag morgen ble de 

omsider introdusert for hverandre på kulturministerens kontor. Tutta håper golf-Norge klarer å overbevise Widvey om at Solheim Cup fortjener hjelp fra staten.

 

– Det vil gi en voldsom hjelp på rekrutteringen til golf og få flere jenter interessert i golf, sier Tutta til NRK

 

Thorhild Widvey ønsker ikke å forhaste seg i uttalelsene om et Solheim Cup til Norge kan forvente statlig pengestøtte.

 

– Nå er dette arrangementet litt frem i tid. Vi får ta stilling til dette når en eventuell søknad kommer, sier Widvey til NRK.

 

Les også: Kulturministeren åpner for golf-samarbeid

 

Selv om kulturministeren er forsiktig med å uttale seg om Solheim Cup-planene, sa hun under møtet med Tutta at hun gjerne vil hjelpe golfsporten i Norge.

– Før var golfsporten for veldig få, men nå er det mange som har stor interesse av det. Vi lever lenger og trenger å være mer aktive, sier Widvey.

 

– Det er ikke like lett å ta med seg bestefar på langrenn som på golfbanen. Jeg begynte å spille da jeg var knøttliten, mens bestefar begynte i en alder av 70. Det er fantastisk når man ser 90-åringer gå ni hull ute på golfbanen. Det er noe av den største appellen golf har – det er en sport som dekker hele spekteret, legger Suzann Pettersen til.

 

–  Dette må vi løfte mer. Golfen er kjempeviktig for Norge å se det i et folkehelseperspektiv. Vi må ha bredden, men så er det også viktig at vi har utøverne i toppen som deg, Suzann, fastslår Widvey.

 

Les også: Solheim Cup, eller ikke?

 

Les også: Rognlien tror OL har positiv Solheim Cup-effekt 

 

Les også: Enstemmig ja til Solheim Cup